Як росія «кошмарить» Європу

АНАЛІТИКА 03.06.2022 Коментарі 0

Кремлівська пропаганда шукає нові щілини для просочування у цивілізовані країни. Так як Європейський Союз заборонив трансляцію пропагандистських телеканалів, на росії апробовують і розвивають армію ботів.

Схема доволі проста. У європейських популярних медіа під матеріалами, що стосуються війни в Україні, воєнної допомоги чи політики ЄС і США російські боти-пропагандисти під виглядом читачів влаштовують дискусії зі заготовленими у кремлі тезами. Окрім того, що це дезорієнтовує споживачів інформації у Європі, російські медіа відбирають такі коментарі з європейських інформресурсів та на їхній основі створюють пропагандистські матеріали для росіян.

РИА «Новости», наприклад, цього разу висміяли вустами ботів главу міністерства закордонних справ Німеччини Анналену Бербок «після її заяв про підтримку України».

«У коментарях багато хто засумнівався у професіоналізмі міністра, оскільки, на їхню думку, безапеляційність висловлювань Бербок суперечить меті її роботи», - пишуть «Новості».

Після чого процитували фрази 5-ох дописувачів, які залишили свої коментарі під матеріалом про пані Бербок у німецькій газеті Die Welt.

«Єдине, що вона може пообіцяти, так це те, що продовжуватиме «і ще довго», - давати прості відповіді на складні питання», - написала Anna Lyse.

«Навіть у некритичного населення поступово складається враження, що Бербок - абсолютна невдаха та не має жодного уявлення ні про історію, ні про психологію влади», - обурилася Maria B.

«Серйозне питання: чому ми повинні давати таку беззастережну обіцянку підтримувати Україну замість того, щоби залишатися осторонь конфлікту?» - поцікавився Mike Müller.

«Які у Бербок сильні сторони? Хитатися під час брехні та розмов?» - запитав Konrad P.

«Чому міністр закордонних справ Німеччини обіцяє підтримку Україні? Тим більше, що це абсолютно нам не по кишені. Хто має платити за це?» - підсумував Monique M.

Такий же прийом цей російський пропагандистський ресурс РІА «Новості» застосував у четвер, 2 червня. Тільки стосувався він французького видання Le Figaro та постачання Україні озброєння зі США. Як писав ЗІФ, російське медіа відібрало коментарі з наративами кремля і на їх основі створило пропагандистський матеріал.

Як відомо, влада Німеччини і Франції веде дуже стриману політику щодо офіційної москви на тлі воєнної агресії росії проти України. Німеччина для росії взагалі є плацдармом у ЄС. Після поразки у Другій світовій війні москва заклала надійний фундамент для контролю і впливу на цю країну. Після появи путіна на кремлівському троні у бізнес-структурах росії появився не тільки екс-канцлер Німеччини Герхар Шредер, але й низка банкірів і топ-менеджерів, яких пов’язують зі «штазі» - спецслужбою, яка контролювала східну частину Німеччини (НДР) і тісно співпрацювала з КДБ.

Окрім того, росія має доволі велику діаспору у Німеччині. Частина росіян мають там не лише свій бізнес, але й медіа та, відповідно, «ватний» тип мислення з образами «вєлікой страни», «дєдов, коториє воєвалі», «можем павтаріть» і т.п. Додайте до цього численних агентів, ботів і отримаєте картинку, що мало тішитиме українців. Не дарма у соцмержах військову допомогу Німеччини для України зображають у вигляді равлика. У своєму акаунті у Твіттері таку картинку навіть поширив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Щодо Франції, то політика цієї країни виглядає нерішучою і неоднозначною. Французький президент Еммануель Макрон ніяк не може позбутися свого сталого бажання спілкуватися з путіним. Деякі експерти припускають, що фсб росії має компромат на французького лідера, тому пан Макрон воліє вдаватися до реверансів. Зрештою, за своїм психотипом французький президент цілком може бути переконаним у правильності обраного методу – словами переконати путіна у хибності його дій.

Проте путін має своє бачення світобудови та місця росії на мапі. Тому свої рученята він зумів простягнути і до Парижа. Проросійська Ле Пен, фінансовані з москви крайні ліві і праві політичні партії роблять Францію подібною на росію не тільки за кольорами прапорів – офіційний Париж змушений витрачати свої зусилля на протистояння російській пропаганді та відстежуванню пасток, що готують у кремлі.

До цих країн ще можна додати Італію, Угорщину, Австрію та низку інших, де росія через куплених чи завербованих політиків і бізнесменів втілює свої інтереси. До того ж москва «посадила» на енергетичну голку Європу, якій швидко зіскочити з цієї залежності не вдається. У європейському організмі після 100 днів російсько-української війни тривають конвульсії у певних частинах тіла. Якщо організм обрав життя, то мусить вдатися до оперативного втручання. І чим швидше, тим краще для нього.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: