Білорусі вказали на її місце у війні проти України

НОВИНИ 15.08.2022 Коментарі 0

Режим лукашенка намагається продовжувати лавірувати між росією і демократичними світом. Цього разу представник міністерства оборони Білорусі Валерій Ревенко (директор департаменту з міжнародної співпраці) заявив, що Республіка Білорусь не є учасником війни, яку розв'язала путінська росія.

Посол України у Білорусі Ігор Кизим (на фото) на це дав гостру відповідь і нагадав, що саме влада Білорусі забезпечила російській армії вторгнутися зі своєї території в Україну.

«Адже військово-політичне керівництво Білорусі, на відміну від експертів-пропагандистів, розуміє, що з 24 лютого, з моменту, коли Білорусь дозволила російським військам зі своєї території вторгнутися в Україну, несучи смерть і руйнування, слово «конструктивний» стало недоречним. Воно також знає, скільки російських ракет та авіабомб прилетіло в Україну з території Білорусі з використанням усієї можливої ​​інфраструктури (про це офіційно, нотами, поінформовано білоруську сторону разом із вимогою припинити це). Тому говорити про те, що ми «не учасники збройного протистояння» якось «не по-чоловічому» для офіцера такого рангу. Це лукавство щонайменше. А ще це суперечить словам О.Лукашенка, який в інтерв'ю «Франс-прес» прямо сказав, що він (у його інтерпретації Білорусь) не лише підтримує, а й є прямим учасником так званої російської військової спецоперації», - написав український дипломат на своїй сторінці у FB.

За словами Ігоря Кизима, зараз лукашенківським посіпакам потрібно вчасно «зробити об'єктивні висновки з розвитку ситуації та чесно доповісти «нагору», що поразка росії неминуча».

«Настав час припинити «вестися» на російські заморочки про «звільнення» українського народу, який нібито чекає не дочекається позбавлення від «націоналістів». Навіщо бруднитися об цю путінсько-рашистську мерзоту, яка вже прямим текстом говорить про бажання знищувати в Україні все українське (чи це не нацизм?), відкрито заявляє про військові плани захопити і приєднати до Росії території південного сходу (чи це не фашизм?), продовжує кидати в цю «м'ясорубку» своїх хлопців, які навіть не розуміють, за що вони воюють. Ця війна потрібна лише Росії. Білорусі, як і Україні, вона не потрібна. Це видно за опитуваннями білорусів, які, на відміну від «zомбованих» росіян, абсолютно не хочуть воювати з українцями і підтримують нас. Дослухайтеся до них. А ще багато білорусів під час зустрічей кажуть: «Слава Україні!». Закінчу цей допис тим, як я їм відповідаю – Героям слава!», - написав дипломат.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: