Рашистські фіглярі використовують французів і махають ядерною дубиною

АНАЛІТИКА 02.06.2022 Коментарі 0

На росії путінська машина пропаганди невтомно створює картинку, потрібну для споживачів на внутрішньому ринку та, частково, намагається впливати на авдиторію за межами рассєюшкі. Цього разу маніпулятивний текст побудували на основі французького медіа.

У четвер, 2 червня, пропагандистське РИА «Новости» опублікували реакцію деяких читачів французького видання Le Figaro на заяву глашатая кремлівського господаря дмітрія пєскова. Останній «виступив зі звинуваченнями на адресу Вашинґтона після анонсу про постачання в Україну нової партії американської зброї, включно з ракетними системами залпового вогню».

На болотах дуже вже переймаються, що США надасть Україні ракетні системи HIMARS, хоча з них, відповідно до домовленостей офіційних Києва та Вашонґтона, не можна лупити по території росії. Попри це пєсков усе ж пискнув, що Америка «цілеспрямовано і старанно підливає оливи у вогонь».

Нагадаємо, ЗІФ публікував текст президента США Джо Байдена у колонці NYT про плани його країни щодо України. Зокрема, постачання РСЗВ HIMARS.

Так от, російські пропагандисти «Новостєй» з понад сотні коментарів під текстом у французькій Le Figaro обрали декілька вигідних для себе за змістом. Вони акурат лягають у канву московських наративів. Наважимося припустити, що ці коментарі  писали проплачені москвою боти.

На таку думку наводить бодай те, що попри наявність дискусії між читачами французького медіа щодо доцільності постачання зброї в Україну та політики США, людей, які адекватно й об’єктивно оцінюють ситуацію, усе ж більше!

Ми процитуємо перших три поспіль дописи, що трапилися нам під матеріалом у La Figaro.

Боб44, 02.06.2022 о 00:12: «Якщо війна триватиме, йому (путіну, - ЗІФ) доведеться мобілізувати справжніх росіян, поки що солдатів забезпечують переважно неросійські етнічні групи. Не впевнений, що російські мами погодяться»;

Боб44, 02.06.2022 о 00:01: «Ну, це росіяни вторглися в Україну, тепер гроші – жила війни, трохи порівняння, до речі: ВВП США = 24 796 млрд дол, ВВП Росії = 1 703 млрд дол. Тільки в Європі Німеччина, Великобританія, Франція та Італія мають більший ВВП, ніж росіяни. Більше того, ці 4 країни мають загальне населення 275 мільйонів проти 144 мільйонів у Росії»;

Жан-Луї Бу. 01.06.2022 о 21:43: «Росія застаріла. Вона застаріла економічно - найбільша країна у світі, але ВВП Іспанії. Вона технологічно застаріла. Щодо її політичного режиму, то це лише виживання сталінської системи, зіпсованої злочинністю та корупцією. Вона вірить, що править світом, але їй доведеться випробувати, що вона не більше ніж другосортна влада з нульовою «м’якою силою». Французи й англійці втратили своє імперське супереґо в 1950-их роках... Тоді Булганін (Микола Булганін у 1953—1955 рр. міністр оборони СРСР, - ЗІФ) засуджував англійський колоніалізм та імперіалізм. Що ж, сьогодні повертається ліфт, і ми раді засуджувати імперіалізм і колоніалізм Росії».

А тепер порівняйте, якого змісту дописи подали російські «Новості». Публікуємо переклад з російської у збереженій послідовності за оригіналом. 

«США мають намір вести війну до останнього українця». То ж це очевидно, хіба ні? Я все це передчував із 24 лютого», - написав Mitsu hirato.

«Невже незрозуміло, що без волі на те американців (вони далеко!) наші європейські бебіки з ЄС не відправили б на Україну навіть давню кам'янометальну машину. Задовольнилися би гуманітаркою... Американці давно хотіли цієї дистанційної війни за участю Європи», - висловила думку Maria Gentile.

«Нагадайте мені, коли США востаннє виграли війну? Вони щойно отримали по морді від афганців... Вам можуть нагадати ще й катастрофічну евакуацію з В'єтнаму та великий «рятуйся, хто може» в аеропорту Кабула», - запитує Looping56.

«Україна давно грала з вогнем. Україна підписала цілком компромісний та збалансований договір Мінськ-2. І Україна зробила свій вибір – не виконувати цей договір», - резюмував Ca18.

Завершують пропагандисти з «Новостєй» свій текст традиційним нагадуванням про те, що Вашинґтон і союзники по НАТО продовжують накачувати Україну зброєю. А «москва неодноразово заявляла, що постачання західного озброєння лише затягує конфлікт, а транспорт із ним стає законною ціллю».

Місяці зо два на росії пропагандисти можуть собі хіба що дозволити покричати з піною на губах про бомбардування «законних цілей». А ще у них загострення посилюється після новин про чергову допомогу країн Заходу для України – згадують про ядерну палицю.

Найсвіжіший приклад видав невтомний і найактивніший пропагандист соловйов, який перекривляв під час свого телефіру американського президента Джо Байдена.  Останній у загаданій вище статті в NYT присвятив, зокрема, абзац про можливість ядерного удару з боку росії.

«Я знаю, що багато людей у ​​всьому світі стурбовані можливим застосуванням ядерної зброї. Наразі ми не бачимо жодних ознак того, що Росія має намір використати ядерну зброю в Україні, хоча час од часу риторика Росії погрюкувати ядерною шаблею уже є небезпечною і вкрай безвідповідальною. Скажу чітко: будь-яке використання ядерної зброї в цьому конфлікті будь-якого масштабу було б абсолютно неприйнятним як для нас, так і для решти світу і спричинило би важкі наслідки», - написав американський лідер.

На це соловйов відповів, що росія не завдаватиме тактичного ядерного удару по Україні, а одразу запустить стратегічні ракети по США. Відео перекривленої фізіономії пропагандиста з погрозами Америці  можна переглянути на телеграм-каналі «Соловьиный помет».

Свій ядерний токсикоз рашисти, на щастя, поки каналізують вербально. Хоча, заради правди, нещодавно, 20-го квітня, здійснили запуск своє передової стратегічної ракети «Сармат».

Як повідомляли їхні медіа, МБР РС-28 «Сармат» мають замінити найпотужніші у світі стратегічні ракети шахтного базування РС-20В «Воєвода» (за класифікацією НАТО - SS-18 «Сатана»). Міжконтинентальна балістична ракета на рідкому паливі важить понад 200 тон. Серійне виробництво доручили Красноярському машинобудівному заводу, що входить у корпорацію «Роскосмос», яку очолює ніколай раґозін.

Рожевощокий роґозін, до слова, намагається опонувати прогресивному Ілону Маску. Проте, як каже російське прислів’я, «нє годится єму даже в подмьоткі». Можливо тому, що у юності роґозіну потрібно було не тренуватися «зіґувати» (на фото у центрі) а-ля фашисти, а студіювати за книгами фізику, хімію і математику. Зятю ж полковника КДБ зі зовнішньої розвідки легше давалися іноземні мови. Які, з огляду на санкції і міжнародну ізоляцію росії, йому зараз не конче потрібні. Зрештою, глава «Роскосмосу» і з поглибленим знанням французької мови зробив непогану кар’єру в росії, накрав чимало бюджетних коштів і може продовжувати «пиляти» бюджет.  

Грець із ним. Повернімось до ядерних шантажистів з-за порєбріка. Істерія наразі там не вщухає. Істерію «говорящіх голов» із кремля підтримують наказами про навчання за участі ракетних комплексів «Ярс».

Ракетні війська стратегічного призначення Тейківського з'єднання тренуються в іванівській області рф. Автономні пускові установки рухомого ґрунтового ракетного комплексу "Ярс" під час навчань обслуговує близько тисячі військовослужбовців і понад 100 одиниць техніки.

Комплекси «Ярс» росія має у шахтному та мобільному варіантах. Здатні вражати цілі на дальності до 11 тисяч кілометрів. Головна бойова частина розділяється на маневрові блоки індивідуального наведення.

Якщо накласти слова Джо Байдена про плани США в Україні на ядерні погрози з росії, то виникає відчуття, що за Атлантичним океаном таки вирішили перестрахуватися. Таки зброю офіційний Київ отримає, але чи у стислі терміни, в потрібній кількості. Про радіус дії реактивних ракет більшої дальності уже не йдеться – лише до 80-ти кілометрів. Та й то із забороною використовувати по території росії.

Але у цій гібридній війні, яку обидві сторони офіційно не визнали війною, і території мають статус «гібридних». Україна вважає Донбас та Крим своїми, а росія називає своїми та готує приєднувати частини інших областей, які наразі окупувала. Якщо ж уподібнитися до історичного фіглярства кремля і зазирнути углиб історії, то Київ сміливо може атакувати Кубань, Білгородську, Воронезьку та Курську області, як землі, що колись заселяли українці.

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: