Російську пропаганду заборонили в Латвії

НОВИНИ 09.06.2022 Коментарі 0

На підставі поправок до закону Національна рада з електронних ЗМІ Латвії ухвалила заборонити розповсюдження у країні 80 зареєстрованих у Росії телеканалів, що залишилися та які дотепер були доступні латвійським глядачам. Заборона набула чинності із четверга, 6 червня. Тож віднині жоден зареєстрований у Росії телеканал не вестиме мовлення в Латвії.

Голова Національної ради з електронних медіа Івар Аболіньш повідомив, що рішення ухвалене на підставі нової правової норми, згідно з якою у Латвії не можуть працювати програми, зареєстровані у країні, яка ставить під загрозу територіальну цілісність і незалежність іншої країни, повідомляє Delfi.

Рішення залишиться чинним доти, доки росія не припинить бойові дії в Україні та не поверне Крим.

До заборонених каналів належать, зокрема, «Е ТВ», «Иллюзион+», «Кино24», «Мир ТВ», «Охота и рыбалка», «Перец», «Русский Иллюзион» та інші.

Як нагадує Delfi, раніше Нацрада вже ухвалювала низку рішень у відповідь на вторгнення росії в Україну – заборонила транслювати основні пропагандистські канали кремля як на телебаченні, так і в Інтернеті.

Доречно додати, що рішення латвійців навіть запізніле. На росії біснуватість бере гору неймовірними темпами, а російська пропаганда поширює цю хворобу неймовірно швидко.

Наприклад, депутат путінської партії «єдіная рассія» євґєній фьодоров пропонує скасувати ухвалу держради срср «Про визнання незалежності Литовської Республіки» від 6 вересня 1991 року. Сусідня до Латвії балтійська держава не сподобалася єдиноросу тим, що там до кінця серпня 2022 року демонтують меморіал радянським воїнам на Антакальницькому цвинтарі у Вільнюсі.

Як повідомляє Delfi, за рішенням Департаменту культурної спадщини Литви його вивели з-під режиму охорони 6 червня.

Законопроект поки що тільки зареєстрований у рашистській держдумі та направлений її голові. Його подальша перспектива невідома.

Колишній міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс скептично сприймає ініціативу фьодорова.

«Вони (росіяни, - ЗІФ) можуть думати, що хочеш: можуть сказати, щоби відтепер Литву на карту не наносили і зробили там Балтійське море, і давати такі карти школярам», - іронізує Ажубаліс.

За його словами, на росії міжнародне право не діє «уже доволі давно».

«Я говорю не лише про 2008 р, коли окупували частину Грузії… Це показує ставлення влади путіна до міжнародних договорів. Так ясно показали, а зараз демонструють на практиці, як у випадку з Україною, так і Молдовою, що міжнародне право у них діє настільки, наскільки це в їхніх інтересах… Компанія, яка узурпувала владу в росії, поводиться так, як їй здається нормально. Говорити мовою аргументів або фактів із цими людьми не вдається і не вдасться», - каже колишній глава МЗС Литви.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: