В Україні розпочато створення Національно-визвольної армії Білорусі

НОВИНИ 04.07.2022 Коментарі 0

Згуртуватися усім білорусам, змінити мислення представникам демократичних сил та створити Національно-визвольну армію Білорусі! Про це на своєму каналі у YouTube заявив колишній підприємець, ініціатор створення полку «Пагоня», чиї білоруські добровольці воюють у складі Збройних Сил України Вадим Прокоп’єв.

«Чотири місяці тому я поїхав в Україну, чітко розуміючи, що нас та українців об’єднує одне важливе стратегічне завдання – дати відсіч російсько-фашистським військам і їхньому гауляйтеру в Білорусі. Для вирішення цього завдання необхідно сформувати та підготувати національно-визвольну армію. І немає для цього кращого місця, ніж Україна, яка воює проти окупанта. Перший етап цього проекту завершений успішно», - каже Вадим Прокоп’єв.

За його словами, не все задумане вдалося зреалізувати. Проте сформовано компактну й ефективну організацію, що готова до масштабування.

«У цій організації вибудувана розвідка та контррозвідка, присутні піхота, спецназ, воєнні медики а також свій кібер-підрозділ. Окрім того, тренується група аеророзвідки», - розповів Прокоп’єв.

У своєму зверненні він наголосив на важливості присутності у рядах національно-визвольної армії колишніх офіцерів сил Республіки Білорусь. Це гарантуватиме наявність прихильників серед їхніх давніх побратимів. Якщо до цього долучити наявність тренувальної бази й інструкторський потенціал, то можна сформувати та навчити крупне ополчення у Вільнюсі та Варшаві.

Вадим Прокоп’єв подякував талановитим українським інструкторам, які попри війну знаходять час навчати білоруських добровольців, а також представникам патріотичного білоруського бізнесу за постійну підтримку.

«Полк «Пагоня» у випадку масштабування, потребуватиме ресурсів. Такі ресурси можна залучити лише у випадку переконання представників країн-союзників з антипутінської коаліції повірити в наш план. Просто зараз ми ведемо такі перемовини. До цього моменту ми просимо весь білоруський бізнес і всіх небайдужих білорусів підтримати нас. Однак щоби масштабувати «Пагоню» в повноцінний полк, потрібні не лише кошти, потрібна політична воля з обидвох боків. Не всі у воєнно-політичному керівництві України мислять так, як би нам хотілося. Щоби в Україні з нами розмовляли на рівних, нам доведеться змінити структуру та сутність нашого політичного лідерства. Як правильно сказав політолог Павло Усов, керівництву наших демократичних сил потрібно припинити мислити, як НДО (недержавна організація – ЗІФ), і розпочати мислити по-державницькому. Інакше Україні не залишиться іншого виходу, окрім як домовлятися з режимом, і ми ризикуємо втратити наш історичний шанс», - висловив думку білоруський політик.

Нагадаємо, на початку червня колишній успішний бізнесмен, а тепер опозиційний до режиму лукашенка політик та організатор полку «Пагоня» Вадим Прокоп’єв відвідав Білоруський інформаційний центр у Львові.

Тоді він погодився з думкою, що українське суспільство відчуває справедливі гнів і лють через співучасть Білорусі в «російсько-фашистській агресії».

Гість БІЦу також висловив свою думку про можливий наступ армії Білорусі на Україну після поїздки лукашенка до путіна у Сочі наприкінці травня.

«Лукашенко – такий же фашист, як і його кремлівський начальник. Він із великим задоволенням, без усяких моральних обмежень і терзань, уже вступив би у війну не тільки з допомогою надання майданчиків для запусків ракет та авіабаз, але і за допомогою наземного наступу, якщо би вірив у перемогу путіна», - сказав понад місяць тому Вадим Прокоп’єв.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: