Рашистська пропаганда взялася очорнювати ЗСУ та польських добровольців

РОЗСЛІДУВАННЯ 08.02.2023 Коментарі 0

Російська пропаганда щодня мусує тему польсько-українських взаємостосунків з намаганням послабити підтримку Польщі та посіяти розбрат між народами. Для цього вигадує все нові напрямки для дискредитації та руйнації взаємної підтримки двох народів.

Окрім акцентуванні уваги на непростих моментах минулого між українцями та поляками (зокрема на постаті Бандери), буцімто бажанні Польщі захопити Західну Україну та дискредитації українських біженців у Польщі, яких сусідня країна прийняла найбільше за неповний рік від початку російської повномасштабної агресії, залякуванні ядерними ударами, кремлівські пропагандисти придумують нові сюжетні лінії.

Однією з них є тема польських добровольців (рашисти називають їх найманцями), кількість яких на боці України в російських засобах масової пропаганди (ЗМП) довели до непристойно великої кількості.

На цьому акцентує увагу і заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин у своєму твіті. Окрім дискредитації поляків у кремлі намагаються заодно дискредитувати Збройні Сили України.

«Інформаційні канали, підконтрольні злочинцям групи Вагнера, публікують різкі фотографії тіл поранених в українських уніформах, стверджуючи, що це «польські найманці», тіла яких українці вбили, щоби приховати національність. Інформаційна операція, яка проводиться через згадану кампанію, є елементом російських зусиль, спрямованих проти Польщі й України. Кремль продовжує зображувати Польщу як країну, яка безпосередньо бере участь у війні, водночас засуджуючи українську сторону», - констатував польський урядовець.

На підтвердження його слів можна навести як приклад публікацію за 7 лютого в російських «Аргументах и фактах» під заголовком «Гагін розповів про розстріл військовими ЗСУ польських найманців у Вугледарі». «АиФ» посилається на найбільшу російську інформагенцію ТАСС, яка використала слова радника глави так званої днр яна гагіна. Останній розповів, що буцім українські військові у Вугледарі «розстріляли групу іноземних найманців, імовірно, поляків».

«За словами військово-політичного експерта, останнім часом конфлікти між поляками й українцями почастішали, про що свідчать дані розвідки та радіоперехоплень. Про це говорять і полонені, які здалися під Вугледаром. Гагін зазначив, що причини конфліктів різні. Одна з них – помста за спробу Польщі захопити землі Західної України», - йдеться у матеріалі «АиФ».

Треба зазначити, що вищезгадану гагінську «інформацію» у ТАСС використали десятки російських ЗМП, які загалом охоплюють багатомільйонну читацьку аудиторію не тільки в російській федерації. Дезінформаційне відлуння поширюють і на західні країни через ботоферми та відповідні платформи як в Інтернеті загалом, так і соцмережах зокрема.

Цей кремлівський вкид мав би спровокувати у певної частини поляків негатив до українців і відбити бажання у них допомагати Україні та, навіть, відбити у когось бажання вступати в іноземні підрозділи ЗСУ на законних підставах.

Інший ефект повідомлення має на російську аудиторію: мовляв, «ми воєм с НАТО, Западом и врагамі-полякамі», що мало би згуртувати і заохотити zомбованих до дій на кшталт «бєй врагов, спасай рассєю». А також показати, що в лавах противника, яким є ЗСУ, панує розлад і ворожість. Така собі дзеркальна відповідь рашистської пропаганди на неодноразові повідомлення української сторони про загороджувальні загони «кадировців», що женуть у наступ на українські позиції російських чмобіків.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: