Кремль провокував скандал у Польщі з використанням Бандери

НОВИНИ 17.08.2022 Коментарі 0

Перейменувати у Варшаві вулицю Бельведерську на честь провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери. З таким нібито проханням звернулося до міністерства закордонних справ Польщі українське дипломатичне відомство.

Про це повідомив у середу, 17 серпня, речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин у Твіттері.

«Фальсифікація документів, що нагадують офіційні листи, є постійною рисою дій Росії проти Польщі. Останніми роками російські служби в рамках операцій з дезінформації виробляли підроблені документи, зокрема військові накази», - написав Станіслав Жарин.

У фейковому тексті польською мовою за підписом глави МЗС України Дмитра Кулеби йдеться, зокрема, про те, що попри протести російська влада змінила назви вулиць у Москві, де розташовані амбасади США та Великобританії (нагадаємо, їх назвали на честь самопроголошених за підтримки кремля «лнр-днр»).  

Тому у відповідь потрібно перейменувати вулицю Бельведерську, на якій розташоване рашистське мзс у Варшаві.

Кремлівські інформаційні спецслужби не покладають спроб посварити польський та український народи за допомогою таких та інших фейків і провокаційних заяв. Уже неодноразово із кремля лунали «попередження», що Польща готова захопити Західну Україну та повернути свої «історичні території». У москві не тільки намагаються провокувати конфлікти не тільки на низинному рівні, а й серед владних інституцій. До слова, Польща витратила на допомогу вимушеним  українським переселенцям, що втекли від війни (а це приблизно 3 мільйони осіб) понад 10 мільярдів злотих.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: