А Іллю Муромця за що?

АНАЛІТИКА 08.02.2023 Коментарі 0

РашаЗМІ захлинаються від «праведного гніву»: варвари з Києва знищили 11 млн російськомовних книжок! Судячи з ілюстрацій до цих новин – буквально спалили! Жах, шок! Де світове співтовариство і таке інше!?

«Звертаємо увагу не варварські дії Києва, що порушують базові принципи ЮНЕСКО. За останній рік за вказівкою влади в Україні знищено 11 млн книг російською мовою», - йдеться у повідомленні постійного представництва рф при ЮНЕСКО.

Росіянці також обурюються тим, що «під приводом боротьби із книжками «антиукраїнського змісту» запроваджено тотальну заборону на ввезення і розповсюдження будь-якої друкованої продукції російською мовою».

А для більшого психологічного ефекту до справи долучили і богатиря з народного епосу.

- Як заявила заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної ради України Євгенія Кравчук, списанню підлягають книги, випущені в радянську епоху, а також книги, автори яких виступили з підтримкою Росії. Під забороною навіть билини про Іллю Муромця, - зазначили у представництві рф, мабуть, натякаючи на те, ніби билинний богатир виступав на підтримку болотяників з мокшанії.

Гадаємо, зайвим буде згадувати про те, що рашаЗМІ задоволено скористалися підсунутою їм темою і максимально поширили цю інформацію, проілюструвавши її багаттям із книг та подібними бздурами.

Інформацію, наведену вище, також доповнювали авторськими пасажами. Щось на кшталт «є також спроби знищення книг авторів, які підтримують «сво», нагадування про те, що в Києві вирішили заборонити будь-яку підтримку російської мови (спектаклі, виступи, книги тощо). І як останній козир – слова ліліпутіна про «дурнів», які усіма способами скасовують усе, що пов’язане з рф. «Вчинивши так, вони самі себе позбавляють частини, у першу чергу, світової культури», - заявив якось кремлівський карлик-мрійник. Сльози заважають говорити...

Але українці, на щастя, продовжують кенселити переоцінену рашистську «культурку», й особливо літературу. Які, окрім міфу про «загадкову російську душу», світові не так багато й дали. 

Уся ця рашистська маніпуляція виникла на основі офіційного повідомлення на порталі українського парламенту.

За словами Євгенії Кравчук, заступниці голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, станом на листопад 2022 року в публічних бібліотеках списали приблизно 19 млн книг, серед них 11 млн – російською мовою. Це зроблено на виконання рекомендацій мінкульту щодо списання певних типів книг, зокрема, які спрямовані на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, расової та релігійної ворожнечі, вчинення терактів, а також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Також списанню підлягають книги підсанкційних росіянських видавництв і авторів, які підтримали збройну агресію проти України.

Також Євгенія Кравчук уточнила, що в бібліотеках України понад 44% книг російською мовою, решта – українською чи мовами ЄС. Тож співвідношення на користь літератури українською необхідно нарощувати. Й у 2023 році якраз вдалося збільшити фінансування Інституту книги, який закуповує видання лише українською мовою.

Здавалося би, до чого росіянці сюди приплели Іллю Муромця? Але це якраз і є прямий наслідок впливу їхньої літератури та закладених у ній історичних викрутасів на користь Москви. Адже за порєбріком досі вважають Іллю Муромця «русскім» богатирем. Хоча насправді він - «руський», себто з Київської Русі. А ота їхня «россія» з’явилася на декілька століть пізніше. Саме це їх і бісить.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: