9 лютого польські фермери поновлять блокаду українського кордону: розпочнуть із ПП Дорогуськ - Ягодин

НОВИНИ 07.02.2024 Коментарі 0

Польські фермери планують розпочати страйк у окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні вранці 9 лютого.  Наразі польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску «Дорогуськ - Ягодин» має розпочатися об 11:00 год. за київським часом 9 лютого із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року.

Про це повідомила Дермитслужба України.

Протестувальники мають намір здійснювати пропуск всіх автобусів та по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години. Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну.

Щодо інших пунктів пропуску на кордоні з Польщею, інформація зʼясовується, для цього заплановані зустрічі з представниками польської митної адміністрації.

Раніше повідомлялось, що  польські фермери збираються блокувати всі прикордонні переходи між Польщею та Україною з 9 лютого по 10 березня. Цього разу у ролі організатора – аграрне крило профспілки "Солідарність", де серед лідерів колишній міністр сільського господарства в уряді "ПіСу".  

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року у Польщі перевізники заблокували рух українських вантажівок на трьох пунктах пропуску: "Дорогуськ – Ягодин", "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська"23 листопада поляки заблокували четвертий пункт пропуску "Медика – Шегині", де до акції долучились польські фермери.

6 січня цього року в Жешуві міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський підписав угоду зі спілкою «Ошукане село», після чого польські фермери припинили  блокаду  прикордонного  переходу  "Шегині – Медика".

16 січня польські перевізники досягли згоди з урядом щодо деяких вимог і призупинили свій протест з наступного дня.

22 січня очільник польського уряду Дональд Туск прибув до столиці України. ВІдбулись зустрічі з Президентом України і з головою Кабінету Міністрів України. Зокрема, сторони обговорили питання блокади польськими фермерами кордону й імпорту української агропродукції. 

Фото з відкритих джерел 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: