Напередодні зустрічі зі Шмигалем пропутінець Фіцо просунув кремлівські наративи

НОВИНИ 07.10.2024 Коментарі 0

Війна в Україні триває лише тому, що її «підтримує Захід» з метою «поставити росіян на коліна». Про це прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив у неділю, 6 жовтня. Більше того, він пообіцяв, що допоки перебуватиме у прем’єрському кріслі, не дозволить Україні вступити в НАТО. А вже сьогодні, 7 жовтня, зустрівся зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем, щоби, як висловився останній, підписати двосторонні документи між Україною і Словаччиною, що є продовженням політики «нового прагматизму».

Перед проведенням міжурядових консультацій між урядами Словаччини й України Фіцо у неділю в інтерв'ю телеканалу STVR  заявив: «Я розпоряджатимуся, щоби депутати, над якими я маю політичний контроль як голова партії, ніколи не погодилися на членство України в НАТО».

Разом із тим він, як повідомляє DW, не проти вступу України до Євросоюзу. А от приєднання до НАТО може спровокувати Третю світову війну. Він також поділився планами відвідати росію наступного року з нагоди 80-річчя від часу завершення ІІ Світової війни та попросив не страждати русофобією.

«Давайте не будемо відразу ж, коли ми позитивно відгукуємося про Червону армію або колишній Радянський союз, автоматично говорити, що ми якісь агенти путіна», - сказав Фіцо.

Як нагадує DW, раніше прем’єр Словаччини ратував за відновлення відносин з росією після війни і прогнозував, що остання завершиться за час дії його уряду (до 2027 року).

За словами Фіцо, він зацікавлений й у дружніх стосунках з Україною і має намір під час зустрічі з українським колегою обговорити важливу роль України як «країни, що забезпечує транзит сировинних ресурсів».

Фіцо та Денис Шмигаль 

Тим часом Денис Шмигаль повідомив, що під час міжурядових консультацій у понеділок, 7 жовтня, сторони обговорюватимуть план спільних заходів щодо співпраці в інфраструктурних проєктах, економіці й енергетичній безпеці.

«Значна частина імпорту електроенергії до України йде зі Словаччини, яка ніколи не відмовляла в допомозі», - підкреслив глава українського уряду.

«Плануємо порушити питання посилення підтримки мирного плану Президента України Володимира Зеленського, підтримки членства України в ЄС, а також розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення України. Продовжуємо тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель», - йдеться у ТГ-каналі Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, у травні цього року на Фіцо вчинив замах зі застосуванням вогнепальної зброї поет-пісняр.

Також читайте: Словаччина відмовилась від погроз і має рішення, як відновити транзит російської нафти

Лукашенко обмінявся з Фіцо привітаннями та жадає зустрічі

Фото – з ТГ-канаду Дениса Шмигаля

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: