До Білорусі переміщено щонайменше 2 219 українських дітей

НОВИНИ 07.10.2024 Коментарі 0

Правозахисні організації зафіксували дані про переміщення до Білорусі щонайменше 2 219 українських дітей. За словами Онисії Синюк, правової аналітикині Центру прав людини ZMINA, дітей продовжують привозити в табори "на оздоровлення", тому ця цифра не кінцева.

"При цьому вони називають українських дітей російськими або дітьми з нових російських територій, стирається їхня національна ідентичність", - додала правозахисниця.

Відповідну заяву Онисія Синюк зробила під час презентації дослідження, яке підготували  ZMINA спільно з Regional Center for Human Rights, Freedom House Ukraine, Belpol, Вясна. Правы чалавека ў Беларусі / Viasna. Human rights in Belarus.

Назва дослідження “Вкрадене дитинство: як білоруський режим стирає ідентичність українських дітей через переміщення, перевиховання та мілітаризацію”. Воно було презентовано 4 жовтня у Варшаві на конференції ОБСЄ з людського виміру.

Як повідомила Онисія Синюк, відповідальними за переміщення, індоктринацію і мілітаризацію українських дітей є кілька груп осіб, імена їх відомі.

Фото – 4 жовтня у Варшаві на конференції ОБСЄ з людського виміру презентовано дослідження "Вкрадене дитинство: як білоруський режим стирає ідентичність українських дітей через переміщення, перевиховання та мілітаризацію"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: