У Феодосії палає важлива для рашистів нафтобаза

НОВИНИ 07.10.2024 Коментарі 0

Вибухи і стовпи диму піднялися сьогодні вранці над великою нафтобазою на околиці Феодосії. Влучання і ураження підтвердив Генштаб ЗСУ.

«Сьогодні вночі завдано успішного удару по морському нафтовому терміналу противника, що в тимчасово окупованій Феодосії АР Крим. В районі об’єкту зафіксовано займання. Наслідки ураження уточнюються», - йдеться в ранковому звіті Генштабу.

В ЗСУ зазначили, що Феодосійський термінал - найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема, для забезпечення потреб окупаційної армії росіян. І додали, що завдання виконано підрозділами ракетних військ Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України.

Спершу на пожежу зреагували лише місцеві мешканці, які почали писати про це в соцмережах. Повідомляли також, що перед вибухами чули звуки мотора якогось літального апарату. Згодом рашистська окупаційна адміністрація заявила про «загоряння» на нафтобазі. Причини його окупанти не повідомляли, однак в місті згодом ввели режим техногенної надзвичайної ситуації муніципального характеру.

Радник голови анексованого Криму Алєг Крючков заявив, що внаслідок удару жертв та постраждалих немає. Водночас про причину пожежі він також нічого не написав, лише зазначив, що до Феодосії виїхав т.зв. «віцепрем'єр Криму» Ігор Михайличенко.

Згодом уже центральні московитські інформагенції повідомили, що Феодосії після пожежі на нафтобазі евакуйовують близько 300 осіб. І що там також зупинено рух потягів на ділянці від Феодосії до найближчої станції – Владиславівки «з технічних причин» (колія пролягає біля палаючої нафтобази).

ЗСУ давно намагаються атакувати нафтобазу у Феодосії. Востаннє це було ще у березні 2024 року, коли одразу чотири дрони впали на території нафтобази. Тоді безпілотники пошкодили трубопровід для перекачування палива. На гасіння пожежі пішло 1,5 години, нібито постраждалих не було. Також цю ж нафтобазу ЗСУ атакували у листопаді та грудні 2023 року.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: