Латвія виступає за притягнення режиму лукашенка до відповідальності

НОВИНИ 20.06.2024 Коментарі 0

Латвія виступає за притягнення лукашенкового режиму до відповідальності за звірства проти білоруського народу і співагресію з росією проти України. 

Громадяни Білорусі, які відвідують Латвію на особистих автомобілях з білоруською реєстрацією, зможуть в'їжджати і далі на територію Латвії. Про це міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже запевнила у четвер, 20 червня, заступника керівника Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі, керівника Народного антикризового управління (НАУ) Павла Латушка, повідомляє ТГ-канал представника білоруських демократичних сил.. 

Як напрямок стратегічних дій щодо диктаторського режиму в Білорусі Павло Латушко наголосив на важливості досягнення відповідальності як особисто лукашенка, так і його представників за незаконне переміщення українських дітей і за злочини проти людяності. 

Байба Браже наголосила на важливості притягнення «режиму лукашенка до відповідальності за звірства проти білоруського народу і спільну агресію проти України». Латвія також виступає за посилення санкційного тиску ЄС щодо режиму лукашенка, щоб «обмежити можливість обходу санкцій щодо росії». Потрібно обмежити транзит товарів, що прямують через територію Білорусі до росфедерації. Адже Білорусь є містком для обходу європейських санкцій, накладених на росію за агресію проти України.

Міністр закордонних справ Латвії наголосила на готовності розглянути пропозиції НАУ щодо запровадження латвійських національних персональних та економічних санкцій.

Під час обговорення питання посилення санкційного тиску на режим лукашенка глава зовнішньополітичного відомства Латвії поінформувала про те, що сьогодні узгоджено санкційний пакет щодо росії. Це відкриває можливості для подальшого узгодження санкційного пакета щодо режиму лукашенка. Цей пакет має бути спрямований на гармонізацію санкцій щодо росії та режиму лукашенка. Обговорено також наявні протиріччя для узгодження цього пакету та можливе сприяння з боку демократичних сил Білорусі для його ухвалення.

Торкнулися також теми лукашенківських пропагандистів та інших небезпечних осіб,,які відвідують європейські країни. Команда НАУ підготує пропозиції щодо запровадження персональних санкцій щодо згаданих "елементів" і передасть їх латвійській стороні. .

Також читайте: Перемога України у війні з росією – пріоритет і мета всіх країн Балтії

Фото з ТГ-каналу Павла Латушка

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: