США заборонили продаж антивірусного програмного забезпечення Kaspersky

Економіка 21.06.2024 Коментарі 0

Адміністрація Джо Байдена заборонила російській фірмі з кібербезпеки Kaspersky надавати свої популярні антивірусні продукти у США – через питання національної безпеки.

Про це пише Гардіан.

«Касперський, вочевидь, більше не зможе, серед іншого, продавати своє програмне забезпечення у Сполучених Штатах або надавати послуги з оновлення програмного забезпечення, яке вже використовується», - йдеться в заяві міністерства торгівлі. Оголошення зроблено після того, як тривале розслідування виявило, що «продовження операцій Касперського у Сполучених Штатах становило б загрозу національній безпеці через наступальні кібер-можливості російського уряду та здатність впливати на операції Касперського або керувати ними».

Міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила: «Росія неодноразово доводила, що вона має можливість і намір використовувати російські компанії, такі як «Лабораторія Касперського», для збору та використання конфіденційної інформації США».

Касперський у заяві для AFP сказав, що міністерство торгівлі «ухвалило своє рішення на основі поточного геополітичного клімату та теоретичних проблем» і пообіцяв «використовувати всі доступні законом варіанти для збереження поточних операцій і відносин».

Цей крок є першим подібним заходом після того, як з'явився указ, виданий під час президентства Дональда Трампа, що надав міністерству торгівлі повноваження розслідувати, чи становлять певні компанії ризик для національної безпеки.

Раймондо сказала, що дії міністерства торгівлі продемонстрували ворогам Америки, що воно без вагань діятиме, коли «їхня технологія становить ризик для Сполучених Штатів та їх громадян».

Хоча штаб-квартира Kaspersky перебуває в Москві, компанія має представництва у 31-ій країні світу, обслуговуючи понад 400 мільйонів користувачів і 270 000 корпоративних клієнтів у більш ніж 200 країнах, повідомило міністерство торгівлі США.

Окрім заборони продажу антивірусного програмного забезпечення Касперського, міністерство торгівлі також додало три організації, пов’язані з фірмою, до списку компаній, яких вважають проблемними з огляду на національну безпеку, «за їхню співпрацю з російськими військовими та розвідувальними органами...».

Міністерство торгівлі заявило, що «наполегливо рекомендує» користувачам переходити до нових постачальників, хоча його рішення не забороняє їм використовувати програмне забезпечення, якщо вони вирішать це зробити.

Касперському дозволено продовжувати певні операції в США, включно з наданням оновлень антивірусу, до 29 вересня цього року, «щоби звести до мінімуму збої для споживачів і компаній США та дати їм час знайти відповідні альтернативи».

Фото ілюстративне

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: