Юридичні аспекти функціонування добровольчих формувань територіальної оборони, - ВІДЕОРОЗ’ЯСНЕННЯ

НОВИНИ 25.03.2022 Коментарі 0

 


Добровольчі формування територіальної оборони в Україні й на Львівщині зокрема відіграють вкрай важливу роль у героїчному спротиві наших збройних сил під час агресії рф.

Саме функціонування тероборони як структурних підрозділів ЗСУ за місяць ведення повномасштабної війни зазнавало трансформацій та поступово позбувалося стихійності (від звичайного об’єднання сусідів – до «легалізаці»ї підрозділу).

«Західний інформаційний фронт» приділяв цій темі чимало уваги. Зокрема в інтерв’ю з пресофіцером 103-ї окремої бригади сил територіальної оборони Збройних Сил України Тарасом Іщиком: Територіальна оборона: Сублімація фейків, дезінформація, ворожа пропаганда – ІДІТЄ НАХYЙ!.

Також процес «дозрівання» добровольчих формувань територіальної оборони окрім інших ми висвітлювали в матеріалах:

Тобто бачимо, що за місяць відкритої війни приведення сил територіальної оборони зі стихійних об’єднань до легальних, вишколених, забезпечених, мотивованих та законних підрозділів Збройних сил України відбувся.

Проміжні правові аспекти функціонування добровольчих формувань територіальної оборони на Facebook-платформі львівського батальйону тероборони "ЛЕВ" підсумовує юрист Ярослав Мандрук.

Коротко про головне:

  • Добровольче формування ТрО – це воєнізований допоміжний підрозділ, який має на меті забезпечення порядку на певній території.
  • Набуття членства в добровольчому формуванні відбувається на підставі укладення контракту з його керівником.
  • Бійцем добровольчого підрозділу ТрО може стати громадянин України, який досягнув 18 років і не притягався до відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів або мають дві і більше судимості за скоєння умисних злочинів.
  • Керівник підрозділу разом з органами місцевого самоврядування забезпечує проведення медичного огляду. Психологічний та професійний відбір добровольців забезпечують ЗСУ.
  • Для того, аби стати бійцем добровольчого формування необхідно підписати контракт терміном на 3 роки та скласти присягу для осіб, які не проходили військову службу.
  • Законодавством передбачена можливість одностороннього припинення контракту за заявою добровольця територіальної оборони. У випадку подання такої заяви повноваження добровольця припиняються з моменту прийняття рішення командиром добровольчого формування.
  • Бійці добровольчого формування виконують завдання під керівництвом ЗСУ на добровільних засадах, не одержуючи за це заробітної плати.
  • Якщо боєць добровольчого формування підлягає під мобілізацію, він зобов’язаний за потреби вступити до лав ЗСУ.
  • Добровольці можуть користуватися власною та наданою державою зброєю.
  • Учасники добровольчих формувань, що беруть участь у бойових діях, отримують гарантії соціального та правового захисту, відповідно до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: