ЄС збирається посилити боротьбу з росіянською дезінформацією

НОВИНИ 24.04.2024 Коментарі 0

Франція просить ЄС запровадити новий режим санкцій проти російської дезінформації та операцій втручання у вибори по всьому світу.

Як повідомляє агенція Bloomberg, цю пропозицію підтримують Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди та Польща. Вона дозволить ЄС посилити санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спонсорованої росією дестабілізуючої діяльності в усьому світі.

У французьких пропозиціях йдеться про те, що «дестабілізаційна діяльність, яку здійснюють пов’язані з росією суб’єкти, також посилилася скрізь у Європі, оскільки російський режим вжив заходів, щоб підірвати демократію, стабільність і верховенство права за допомогою різних гібридних інструментів».

Напередодні червневих виборів до Європарламенту ЄС зробив своїм пріоритетом боротьбу із хвилею російської дезінформації. Вона переслідує мету розділити союзників у таких питаннях, як підтримка України, і зіпсувати відносини з країнами так званого Глобального Півдня. Країни «Великої сміки» також готують спільні дії, щоб боротися з маніпулюванням інформацією та втручанням, приділяючи особливу увагу виборам, які відбудуться цього року.

Офіційні особи ЄС особливо стурбовані червневим волевиявленням, оскільки вони фіксують зростання обсягу контенту, який поширює дезінформацію на платформах соціальних мереж.

У спільних висновках після саміту лідерів ЄС минулого тижня блок заявив, що буде «уважно стежити за будь-якими ризиками, пов’язаними з дезінформацією, в тому числі за допомогою штучного інтелекту, а також маніпулюванням іноземною інформацією та втручанням у виборчі процеси».

Нагадаємо, що нещодавно Франція та Німеччина викрили мережі впливу, спрямовані на ці дві країни. У лютому французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM виявив сплановану дезінформаційну кампанію у Франції, Німеччині та Польщі, пов'язану з другою річницею повномасштабного вторгнення росії в Україну і виборами в ЄС.

Цього місяця Бельгія розпочала кримінальне розслідування щодо можливого втручання росії у вибори після того, як чеський уряд заявив, що викрив російську мережу, яка намагалася вплинути на політику, включаючи виплати європейським політикам.

У Великій Британії офіційні особи активізували роботу, щоб запобігти загрозі дезінформації щодо майбутніх виборів, зокрема щодо дипфейків і використання штучного інтелекту.

Про те, скільки виборів відбудеться у світі в цьому році, ЗІФ писав нещодавно тут.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: