В Україні арештували товар російської та білоруської компаній

Економіка 06.02.2023 Коментарі 0

На майже 12 тисяч тон мінеральних добрив накладено арешт за матеріалами Служби безпеки України та підрозділів Бюро економічної безпеки. Вартість товару становить майже 100 мільйонів гривень.

Іноземну продукцію виявлено у 170-ти вагонах, що перебували у Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту. Останній належить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа, повідомляє ТГ-канал СБУ.

Залізничні контейнери з міндобривами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення та перебували в режимі «транзит». Вантаж належав двом іноземним компаніям – «Уралкалий» і «Беларуськалий».

Як зазначають в СБУ, власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу й отримання мільйонних прибутків. Частину коштів у вигляді податків могли використати на фінансування війни проти України.

Працівники СБУ передали арештовану партію добрив в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Розпочато кримінальне провадження за ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків, зборів).

Нагадаємо, минулого року, на 7-му місяці війни, поліцейські в Миколаївській області виявили активи білоруських підприємств вартістю 50 мільйонів гривень. Під час слідчих заходів правоохоронці припинили діяльність двох модульних заводів з виготовлення асфальту.

Після цього із Мінська пролунала відповідь від на той час очільника міністерства закордонних справ Білорусі володимира макея (раптово помер наприкінці листопада минулого року). Мовляв, у білоруському уряді ретельно вивчили ситуацію з білоруськими активами в України та готові звернутися в судові інстанції з позовами про повернення власності.

«Цей аналіз у нас зафіксований, ми відстежуватимемо ситуацію. Аналогічні дії ми зробимо, якщо подібні події відбуватимуться і в інших країнах. Звичайно ж, ми не залишимо це без відповіді», - обіцяв тоді макей в інтерв’ю російському засобу масової пропаганди.

Наприкінці січня цього року стало відомо про підготовлений новий санкційний пакет проти лукашенківської Білорусі з боку Європейського Союзу. Як повідомляла «Європейська правда», у ньому багато в чому продубльовано обмеження, запроваджені ЄС проти росії.

Зокрема такі:

  • заборона експорту товарів і технологій подвійного призначення, що використовують у військових цілях і які можуть посилити промисловий потенціал країни;
  • санкції на нафту, вугілля, сталеву продукцію і золото;
  • торговельні обмеження на предмети розкоші, інвестиції та надання певних послуг;
  • заходи, що можуть вдарити по авіаційному й енергетичному секторах та ключових джерелах доходів країни.

Подібно до санкцій ЄС, запроваджених проти росії, проєкт містить виключення для медикаментів, сільськогосподарської та харчової продукції, а також дозволи на відповідні фінансові операції за участю осіб, що потрапили під санкції.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: