Білорусь погрожує судом за конфісковане майно в Україні

Економіка 26.09.2022 Коментарі 0

Офіційний Мінськ ретельно вивчив ситуацію з білоруськими активами в України та готовий звернутися в судові інстанції з позовами про повернення власності.

Про це пише російське пропагандистське видання риа «новости» з посиланням на очільника міністерства закордонних справ Білорусі володимира макея.

«Цей аналіз у нас зафіксований, ми відстежуватимемо ситуацію. Аналогічні дії ми зробимо, якщо подібні події відбуватимуться і в інших країнах. Звичайно ж, ми не залишимо це без відповіді», - сказав макей в інтерв’ю російському пропмедіа.

Білоруський міністр згадав про інформацію в мас-медіа, де фігурувала цифра 1 мільярд доларів США. Мовляв, «українці конфіскували, націоналізували власність Білорусі та Росії десь на один мільярд доларів» - тільки білоруських залізничних вагонів на території України зараз перебуває приблизно 7 тисяч одиниць на загальну суму близько 355 мільйонів доларів.

«Залежно від розвитку ситуації в майбутньому, ми, природно, враховуватимемо це в нашій політиці. Але це абсолютно неприпустимо. І якщо буде необхідність, то, природно, звертатимемося до відповідних судових інстанцій. Звичайно ж, при розумінні, що це може принести якісь плоди чи якісь дивіденди», - сказав макей.

Як зазначає риа «новости», раніше начальник Білоруської залізниці Володимир Морозов повідомив, що після 24 лютого (коли з території Білорусі на Чернігів і Київ рушили колони російської армії головорізів), в Україні «застрягли» понад сім тисяч білоруських залізничних вагонів – «їх статус незрозумілий, оскільки Київ не йде на контакт із цієї теми».

Нагадаємо, нещодавно в Україні виявили черговий актив, що належав білоруській компанії. Загалом в Україні виявили й арештували майна росіян і білорусів на загальну суму 53 млрд грн. Але це вершина айсберга. Оскільки велика частина інвестицій прийшла з офшорів. Експерти зазначають, що мінімум половина інвестованих коштів належали російським та українським олігархам. Тож визначити кінцевих бенефіціарів  доволі непросто.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: