У росії назвали загальну суму виплачених «гробових»

НОВИНИ 08.11.2022 Коментарі 0

Понад 166 мільярдів рублів витратив путінський режим за загиблих і поранених в Україні. Згідно з підрахунками, це майже за 16 тисяч росіян, які погодилися воювати.

Станом на 2 листопада з російського держбюджету витрачено 166,2 млрд. рублів. Цю суму розподілено тільки сере громадян росії, повідомляє телеграм-канал «Можем обьяснить». Не підлягають під отримання «гробових» загиблі з так званих «лднр» та найманці різних приватних військових компаній.

З цієї суми компенсації отримують і важкопоранені — ті, хто отримав інвалідність. Але, як стверджував міністр оборони сєрґей шойґу, понад 90% поранених російська медицина ставить на ноги та повертає у стрій. Звідси випливає, що виплати за інвалідність становлять лише 10%.

Згідно з підрахунками, що кількість загиблих, чиїм родичам виплатили по 9,4 млн руб, становить приблизно 15,8 тис. осіб. А поранених, які стали інвалідами та нездатні продовжувати службу, відповідно, майже 1,8 тисячі.

«І це лише ті випадки, де гроші вже виділено за підсумками тривалого документообігу: родичі (якщо вони є) дізнаються про загибель (іноді через місяці), збирають необхідні документи, військкомати відправляють папери до міноборони, а військове відомство вимагає коштів із резервного фонду», - йдеться у тексті.

Востаннє міноборони рф звітувало про загиблих 21 вересня під час оголошення мобілізації. Тоді шойґу говорив про майже 6 тисяч загиблих. Станом на 7 листопада Генеральний штаб Збройних Сил України показує приблизну кількість загиблих у понад 77 тисяч росіян.

Навіть якщо брати сухі підрахунки, без тисяч зниклих безвісти росіян (спалених дотла у бронетехніці, розірваних на шматки внаслідок атак важкої артилерії і реактивних систем залпового вогню), то навіть неповних 16 тисяч загиблих – це більше, ніж офіційно втратив СРСР за 10 років «афганської війни» або під час будь-якої чеченської.

Також викликає питання сума виплати у розмірі 9,4 млн руб, яку брали за основу в розрахунках. У російських пабліках і медіа неодноразово писали про суттєво менші суми виплат – залежно від регіону.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: