У москві духівник путіна організував переповнену фейками виставку про Україну 

НОВИНИ 08.11.2022 Коментарі 0

Чимало прихованих сенсів, історичних міфів та відвертих фейків напхали росіянські пропагандисти у свою псевдоісторичну виставку «Україна на зламах епох».

Протягом трьох тижнів у московському Манежі абсолютно безкоштовно відвідувачам охоче промиватимуть мізки про штучність проєкту «Україна» та його гучні провали протягом декількох віків.

Експозицію освятив своєю присутністю сам кремлівський карлик, а над підготовкою її матеріалів попрацював фонд підтримки гуманітарних наук «Моя історія». Він примітний не лише тим, що був створений у 2015 році (вже під час війни), існує на президентські гранти, фінансові програми мінкульту й уряду москви. Один з його очільників – митрополит Псковський Тихон (Георгій Шевкунов) на прізвисько «лубянський батюшка», якого вважають «духівником ліліпутіна».

Тихон останніми роками постійно організовує пропагандистські проєкти на сотні мільйонів доларів. І виставка про Україну – це затверджений «нагорі» пропагандистський проєкт, який передає погляди ліліпутіна та рашистської політичної еліти. А також тези, які вони намагаються вкласти у голови пересічних росіянців.

У 10 залах розташовані тематичні блоки за певною логікою проходження: 1. Маріуполь. 2. IX-XVIII ст. 3. Новоросія. 4. Проєкт «Україна». 5. Подвиг та зрада. 6. «Всесоюзна житниця». 7. «Україна – не Росія». 8. Майдан та «русская весна». 9. «Молюсь за тих та за інших». 10. Загиблі герої.

Гадаємо, логіку цього маніпулятивного ланцюжка можна не пояснювати, тут усе на поверхні.

Натомість при демонстрації досягнень «хороших» мешканців, автори виставки уточнюють, що українцями вони є помилково, а насправді вони росіяни. Бо Україна – не країна, а штучний проєкт Заходу, створений для розвалу Росії. А задуманий він був, звісно ж, в австро-угорському генштабі…

І після цього трешняку автори ще й ставлять ремарку: «З міркувань об’єктивності також буде представлено трактування історичних подій з точки зору української держави».

Ну а на десерт – ось топ фейків на стендах путінської виставки, який підбили журналісти ТГ-каналу «МО».

  1. Автори виставки постійно використовують замість України назву Новоросія, або Малоросія, а Україна «з'являється» лише у складі СРСР. Але раннє письмове джерело в цьому питанні, Київський літопис 1187 року, ці землі називає Україною. Термін Малоросія виник на два століття пізніше, як релігійний: так Константинопольському патріархату було зручніше розділяти Москву та Київ («велика Русь» і «мала Русь»). Новоросія – назва степового регіону сходу України, що давно вийшла із вжитку.
  1. Етимологія слова «Україна» – «окраїна Російської Імперії», наполягають в експозиції. Насправді топонім Україна виник у XII ст., а Російська імперія лише у XVII. Слово «край» застосовувалося в іншому сенсі: за однією з версій, «Україна» означає «рідний край, земля, країна».
  1. «Для величезного тіла Російської імперії смертельною є лише одна операція – ампутація України» – вигадана цитата Отто Бісмарка на стенді в Манежі. Він ніколи цього не говорив, як з'ясували ще у 2015 році дослідники Фонду Бісмарка.
  1. Росія розпочала т.зв. «СВО» тому, що Україна загрожувала їй ядерною зброєю, вийшовши з Будапештського меморандуму «Про гарантії безпеки…». Це подвійна брехня. Росія сама порушила положення меморандуму, анексувала Крим та Донбас, а жодних фактів володіння Україною ядерною зброєю (або навіть брудною бомбою) так і не було представлено.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: