У москві оцінили роботу патріотів з білоруського «Білого легіону»

НОВИНИ 25.08.2022 Коментарі 0

Міністр оборони Республіки Білорусь віктор хренін пообіцяв «локалізовувати» загрози щодо діяльності держав, які готують  терористичні й екстремістські організації на своїх територіях для нападу на країну, окуповану росією і режимом лукашенка.

Про це йдеться у відео на YouTUBE-каналі білоруського «Білого легіону».  

«На шаманській зустрічі шойгу та воїнів-афро-папуасів виступив син полковника запасу радянської армії з Пензенської області, міністр оборони Республіки Білорусь Хрєнін, який високо оцінив діяльність білоруських добровольців, які воюють в Україні у полках імені Кастуся Калиновського, «Пагоня» і «Білого легіону», - йдеться у дописі під відео.

«Шаманською зустріччю» у «Білому легіоні» назвали Х-ту конференцію безпеки МСIS-2022, що відбулася упродовж 16-17 серпня в росії.

Кремль запросив до участі у заході переважно представників із країн так званого «третього світу». Загалом назбирав понад 700 гостей.

Перед ними виступив і міністр оборони окупованої росією Білорусі.

«Вважаємо за необхідне попередити західних опонентів: ми вивчили уроки чеченських компаній росії і пам’ятаємо, хто воював у чеченських загонах. Республіка Білорусь не дозволить країнам Заходу за допомогою незаконних збройних формувань розв’язати внутрішній збройний конфлікт на нашій території і приховано брати в ньому участь, прикриваючись заявами «адже там білоруси воюють проти білорусів». У військовій доктрині чітко сказано, що діяльність держав, що ведуть підготовку терористичних та екстремістських організацій на своїх територіях для нападу на Республіку Білорусь чи розв’язування в ній внутрішнього збройного конфлікту, є для нас воєнною загрозою», - сказав хрєнін.

Він також пообіцяв такі загрози локалізовувати всіма наявними засобами, в тому числі діятимуть на випередження.

Нагадаємо, у складі Збройних Сил України воює полк білоруських добровольців імені Кастуся Калиновського, також підрозділи ЗСУ поповнюють представники полку «Пагоня» і віднедавна організації «Білий легіон», що намагається відродити свої традиції.  

Одним із засновників «Білого легіону» є Сергій Бульба, який дав велике інтерв’ю наприкінці квітня цього року.

Засновник полку «Пагоня», білоруський бізнесмен Вадим Прокоп’єв розповів про формування і підготовку воїнів-добровольців із числа білорусів. На його переконання, білорусів та українців «об’єднує одне важливе стратегічне завдання – дати відсіч російсько-фашистським військам і їхньому гауляйтеру в Білорусі». Для цього білорусам необхідно сформувати та підготувати національно-визвольну армію. «І немає для цього кращого місця, ніж Україна, яка воює проти окупанта», - сказав Прокоп’єв.

Він також назвав у відеоінтерв’ю «Білоруському інформаційному центру» лукашенка фашистом, як і його кремлівського начальника».  

Під час ІІ Форуму демократичних сил Білорусі, що відбувся у Берліні в липні цього року, Вадим Прокоп’єв виступав з ініціативою до опозиційних лукашенкові сил максимально об’єднатися для досягнення мети.

За підсумками Конференції «Вільна Білорусь» обрано Об’єднаний перехідний уряд. 58-річний Валерій Сахащик – білоруський громадський діяч, бізнесмен і колишній командир 38-ої окремої гвардійської десантно-штурмової бригади у Бресті, відповідатиме у ньому за питання оборони та національної безпеки.

Довідково з української Вікіпедії

«Білий легіон» - білоруська націоналістична організація, заснована 1996 року. Її метою був захист незалежності Білорусі, яка тоді була під загрозою через підписання союзних угод із Росією

Члени «Білого Легіону» були активними учасниками мітингів, які мали на меті захист незалежності Білорусі в 1996–1999 рр.. Під час акцій і мітингів часто лунав бойовий клич «Слава нації!». Державні спецслужби в 1997-му році організували ряд провокацій навколо «Білого легіону», в тому числі жорстоке побиття його лідера Сергія Числова – той потрапив до лікарні з численними переломами.

Члени «Білого Легіону» брали участь у відомій демонстрації «Марш свободи» 17 жовтня 1999 року, яка закінчилася сутичками з міліцією. Тоді 20 000 чоловік вийшли на вулиці Мінська, щоби вимагати відставки Лукашенка та розслідування зникнень відомих політиків.

Наприкінці 1999 року «Білий легіон» практично зник з вуличної арени: частина його членів пішла в бізнес, а решта зосередилася на підготовці окремих молодіжних груп. Так основною діяльністю організації стали участь у щорічних спортивних вишкільних зборах і таборах в різних куточках Білорусі, а також члени «Білого легіону» охороняли національні культурні акції та незалежні ЗМІ.

У серпні 2002 року з'явилася інформація про іспит на отримання «сталевого берету» друзями «Білого Легіону». У той же час у польському журналі для любителів військової справи «Komandos» (№ 12, 2002) з'явився нарис журналіста Єжи Рогволода про історію і діяльність «Білого легіону», добре прикрашений фотографіями. Під однією з фотографій, на якому маля в камуфляжі з автоматом, підпис: «Легіон перш за все займається вихованням патріотичної молоді».

«Білий легіон» робив ставку на молодь, що брала участь в опозиційних акціях. Легіонери під час присяги отримували відповідний знак, на якому було вигравіювано: «Гордість і честь». Діяльність організації зводилась до участі практично у всіх вуличних акціях опозиції і поширення листівок. «Білий легіон» не виключав збройних методів боротьби.

Фото warriors.fandom.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: