Майбутнє Білорусі – без росії! – командир полку імені Калиновського

ВІДЕО 23.08.2022 Коментарі 0

У розмові з журналісткою програма «ВОЇНИ» телеканалу «Апостроф TV» Денис на позивний «Кит» розповів про свій шлях до посади командира білоруського полку добровольців імені Кастуся Калиновського.

В Україні Денис перебуває із 2014 року. У Майдані участі не брав, але анексія росією українського Криму стала для нього відправною точкою – він вирішив, що чекати більше не можна.

Спочатку «Кит» хотів потрапити в «Азов», проте наприкінці літа йому не вдалося цього зробити – знайомі хлопці з «Азова» спішно поїхали виконувати місію, з якої повернулися на початку зими. Після цього підтвердили: можеш приїжджати. Денис зібрав кошти та вирушив із Мінська в тоді ще батальйон «Азов».

Перший бій відбувся біля Широкиного. Потім була Мар’їнка, уже після «Азову», коли Денис разом з іншими білорусами-добровольцями та представниками «Правого сектора» опинилися на базі: з осені 2016 до березня 2017 року. Фронт тоді вже був стабільним, а місія ОБСЄ їздила між сторонами протистояння та казала «кому стріляти, а кому не стріляти».

2018 року Денис разом із білоруськими побратимами брав участь в акції перед Адміністрацією Президента Петра Порошенка, під час якої ставив питання про надання громадянства та вирішення питання з документами. Проте результату вдалося досягнути після приходу нового Президента – певній групі відповідним Указом надали українське громадянство. В тому числі і «Китові». Проте питання ще залишилися – бо не всім, хто воює, надано громадянство за Україну. Чому Порошенко не надавав громадянства добровольцям – Денисові незрозуміло.

Мав «Кит» і зустріч із Зеленським, який наполягав на відведенні військ від Золотого, проте бійці на позиції, де був білорус, мали інший погляд на цю ситуацію.

2020 рік, коли тисячі білорусів вийшли на вулиці проти фальсифікації президентських виборів,  «Кит» тішився і був сповнений гордості за те, що білоруси вирішили домогтися справедливості. Проте білорусам не вдалося реалізувати задум через те, що невдоволені не змогли виробити спільних дій: одні знімали взуття, щоби ставати на лавочки, інші хотіли кидати запалювальні «коктейлі». Плюс не було відповідних лідерів.

Майбутнє Білорусі, на думку Дениса, має бути без росії, з відновленою історичною справедливістю, національною мовою та парламентською республікою.

Повномасштабне вторгнення росії «Кит» зустрів у ТрО «Азов», оскільки там була зброя. Разом із ним було ще приблизно півтора десятка білорусів-добровольців. А вже звідти поступово постав майбутній полк імені Кастуся Калиновського.

Самопроголошений диктатор лукашенко, на думку, «Кита», або кудись утече, або його зрадить і вб’є його ж оточення.   

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: