У ліліпутіна похизувались, що Монголії не бояться

НОВИНИ 30.08.2024 Коментарі 0

Схоже, що візит кремлівського карлика до Улан-Батора відбудеться без ексцесів навіть попри те, що Монголія є учасницею Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Відвідини заплановано на 3 вересня.

Господар кремля отримав запевнення, що його не будуть затримувати за виданим минулого року ордером на арешт. Про це агенція Bloomberg довідалася із двох джерел, знайомих із підготовкою візиту.

Як країна, що підписала Римський статут МКС, Монголія зобов'язана виконати ордер і заарештувати ліліпутіна, якщо він з'явиться на її території. Проте влада Монголії не прокоментувала ситуацію Bloomberg.

Писок ліліпутіна дмітрій пєсков на питання про ордер на арешт його шефа заявив журналістам у п’ятницю, що «у нас такої проблеми немає».

«Усі аспекти візиту були ретельно підготовлені. У нас прекрасний діалог з нашими друзями з Монголії», – додав він.

«путін їде до Монголії під китайські гарантії безпеки», - вважає Станіслав Бєлковський, колишній політичний радник кремля, а нині критик російського уряду. На його думку, Монголія не піде проти Китаю, навіть якщо вона не хоче сваритися зі США.

У цій же логіці перебуває і намір росії побудувати новий газопровід «Сила Сибіру 2» через Монголію до Китаю.

Загалом, візит ліліпутіна до Монголії 3 вересня стане першим візитом до держави – учасниці Римського статуту Міжнародного кримінального суду після того, як у березні 2023 року він видав ордер на арешт окупанта Кремля. Торік бункерний дідуган уже пропустив саміт G20 у Делі, уникаючи можливого політичного осуду і будь-якого ризику арешту за ордером МКС. А вже у цьому році бразильський президент Лула да Сілва заявляв, що запросить кремлівського карлика до себе на саміт. Хоча Бразилія також є учасницею МКС і зобов'язана арештувати цього воєнного злочинця.

На фото: під егідою Китаю - голова КНР Сі Цзіньпін, ліліпутін та президент Монголії Ухнагийн Хурелсуха у Самарканді 2022 р.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: