Українські спецназівці готові допомогти владі Монголії арештувати путіна   

АНАЛІТИКА 02.09.2024 Коментарі 0
Олександр Левченко

Олександр Левченко

Радник міністра з питань тимчасово окупованих територій України. Посол України в Хорватії та Боснії і Герцоговині (2010-2017 рр.)

росія продовжує ракетно-дронові і бомбові атаки по містах і селах України. Постійних нападів зазнають прифронтовий Харків, Суми, Київ. Тим часом військовий злочинець путін зібрався до Монголії, яка ратифікувала Римський статут. Українці готові допомогти монгольській владі його арештувати. 

Отже, внаслідок ударів по Харкову 30 серпня і 1 вересня постраждали більше як сто мирних мешканців, десятки дітей, зокрема немовлята. Серед загиблих – 18-річна художниця Ніка Кожушко.

Росіяни атакують житлові будинки, дитячі майданчики, освітні, торговельні та спортивні заклади. У Сумах воєнні злочинці завдали удару по центру соціально-психологічної реабілітації дітей та дитячому будинку.

У Харкові 1 вересня ворог повторно атакував ракетами місце прильоту ракет, через що постраждали рятувальники і лікарі, які приїхали на виклик з допомогою після обстрілу.

У результаті ракетного удару по Києву 2 вересня суттєвих руйнувань зазнала будівля Ісламського культурного центру та мечеть на його території.

Окрім того вибиті вікна у багатьох українських школах.

путін вирішив «привітати» київських школярів з початком нового навчального року ударом двох десятків крилатих та балістичних ракет. На щастя, ППО та ПРО столиці України їх усіх збила, але всі вони впали в межах міста завдавши чималої шкоди.

У відповідь вранці більшість київських школярів прийшла на свято першого дзвоника у вишиванках і з великим бажанням до навчання. У кремлі ніяк не зрозуміють, що це сильніше ніж їх усі ракети разом узяті. Київські школярі як  представники усіх національностей, які живуть в столиці України, вийшли в українських вишиванках, продемонструвавши незламність духу в усього народу, а головне у його майбутнього – молодого покоління.

Усі вони діти вільних людей – українців, а не рабів, якими стали сучасні росіяни. У Вашингтоні, Лондоні, Берліні та Парижі мають зрозуміти, що вільні люди мають перемогти московський рабський дух, який ще й наскрізь пронизаний російським фашизмом – рашизмом. Класичний випадок для міжнародного переслідування.

Недаремно Міжнародний кримінальний суд виписав ордер на арешт володимира путіна, який краде і знущається над українськими дітьми.

Монголія, яка ратифікувала Римський статут, мала б заарештувати кремлівського Zлочинця під час його візиту до країни, та виглядає москва залякала багато держав, яким не хватає духу виконати міжнародно-правові приписи. Якщо Улан-Батор вагається, то міг би звернутися до Києва за допомогою. Охочих українців зі спецназу взяти участь в групі захоплення військового злочинця путіна величезна кількість.   

А тим часом, українські слідчі фіксують пошкодження від останнього ракетного удару та збирають докази воєнних злочинів з боку армії держави-агресора. Розпочаті кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального Кодексу України “Порушення законів та звичаїв війни”.

Україна має вже засоби для збиття крилатих ракет, тому всіх них вона збила на підльоті, проте бракує засобів для боротьби з балістичними та гіпер звуковими ракетами, які можуть збивати тільки американські системи Patriot та їх європейський зразок SAMP-T. Союзники затримують їх надання, від чого Україна тяжко страждає від нанесення ударів цим типом російських ракет.  

Єдиний ефективний спосіб покласти край російському терору - це знищення російських аеродромів, літаків та інфраструктури на території РФ, з яких стартують російські бомбардувальники та здійснюється запуск ракет. Як зазначив американський генерал Бен Ходжес: «дуже важко збивати увесь час стріли, куди простіше вдарити по лучнику».

Російський терор проти цивільного населення України - це зухвалий виклик міжнародному праву та безпеці, поняттю гуманізму та цивілізації. Щоб покласти край російським атакам на українські міста і села потрібна сміливість світових лідерів дати Україні все те, що необхідно для захисту.

Україна передала США докладний список пріоритетних цілей на території РФ, які можна знищити ракетами ATACMS. Аналогічний дозвіл Київ надіслав Берліну, Парижу та Лондону. Росія щоденно вбиває ракетними ударами українських людей, нищить на сотні мільярдів доларів інфраструктуру та енергетику. Постає питання: чого наші західні партнери чекають, поки РФ уб’є всіх українців чи повністю знищить усю економіку. Дайте можливість українцям не збивати щоденно випущені стріли, а завдати рішучий удар по лучниках. Це відповідає діям чинних міжнародно-правових норм та звичаям ведення війн. Ваша нерішучість дорого обходиться українському народу.

Ми вдячні Німеччині та іншим країнам, які посилюють ППО України. Проте кожен удар росіян по Харкову та інших містах і селах доводить, що таких засобів має бути набагато більше, а крім того підтверджує правильність тактики України, зокрема щодо створення буферної зони у Курській області.

кремль звинувачує Україну в зриві можливості для мирних переговорів після того, як почалася Курська операція ЗСУ, проте москва лукавить, намагаючись представити цю військову операцію “невчасною ескалацією”. Адже ескалацію розпочала власне рф своїм наступом у Харківській і Донецькій областях.

Готовність Кремля до переговорів - це обман, мета якого просто посіяти сумніви у лавах союзників України та зменшити підтримку українських оборонних зусиль.

Ніщо не вказує на реальну готовність рф зупинитися та припинити збройну агресію проти України. Натомість вже є величезна кількість прикладів відмови або порушення москвою мирних угод та ініціатив.

Курська операція ЗСУ не віддаляє, а навпаки наближає мир. Адже, ефективні переговори можливі лише тоді, коли Україна займатиме на них сильну позицію. Справжній мир лише той, який буде довговічним і справедливим, заснований на міжнародному праві. Не забуваймо, що міжнародне право передбачає покарання, а не заохочення агресії.

(Додамо, що, як повідомили російські ЗМІ з посиланням на кремль, 3 вересня 2024 року президент росії володимир путін на запрошення президента Монголії Ухнаа Хурелсуха здійснить офіційний візит до Монголії для участі в урочистих заходах, присвячених 85-й річниці спільної перемоги радянських і монгольських військ над японськими мілітаристами на річці Халхін-Гол).

Фото – напис на плакаті: «Заарештуйте цього фашиста»/Радіо Свобода/AFP

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: