Україна оголосила Монголії демарш

НОВИНИ 13.09.2024 Коментарі 0

Міністерство закордонних справ України оголосило демарш монгольській стороні у звʼязку з візитом російського диктатора путіна до Монголії. 

Монгольську сторону повідомили про глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт путіна під час його перебування на території країни 3 вересня..

У четвер, 12 вересня, зовнішньополітичне відомство України оголосило демарш генеральній директорці департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг. Вона прибула до Києва з Улан-Батора на виклик офіційного Києва, повідомляє пресслужба МЗС України. 

"Україна не залишить такі дії без належної реакції. Прийняте Монголією рішення буде враховане у подальшій політиці щодо розвитку двосторонніх відносин із Монголією та під час вироблення позиції України щодо підтримки цієї країни в міжнародних форматах.

Водночас українська сторона сподівається, що Монголія зробить дієві кроки для відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин, що відповідає інтересам обох держав", - йдеться у тексті.

Також читайте: Монголи протестували проти приїзду кремлівського карлика. ФОТО

Фото – президент Монголії Ухнаагійн Хурелсух приймав російського головного терориста з усіма почестями 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: