Росіяни звинуватили лукашенка у нападі на Курську область

НОВИНИ 08.08.2024 Коментарі 0

Деякі російські пропагандисти накинулися зі звинуваченнями на самопроголошеного президента Білорусі лукашенка за прорив на ділянці українсько-російського кордону в Курській області. Мовляв, білоруський диктатор гарантував Києву ненапад зі свого боку, після чого українські підрозділи, які перебували під білоруським кордоном, рушили на росію.

«Чудовий союзник у росії – лукашенко. Дав Зеленському гарантії ненападу. ЗСУ зняли частини з білоруського кордону та зараз атакують ними Курську область», - йдеться в одному з повідомлень так званих воєнкорів.

Нагадаємо, на початку липня в лукашенка розпочали інформаційну кампанію про напруженість на кордоні з Україною. Бульбофюрер 2 липня в Палаці республіки під час урочистих зборів з нагоди так званого дня незалежності звернувся до Києва: «Я хочу, щоб українське керівництво це почуло. Концентрація Збройних сил – хай навіть така, що нічого не означає – дуже небезпечна під час бойових дій. Дуже небезпечна. Ми проаналізували ситуацію, чудово розуміємо, що жодного загострення нам не потрібно – ми завжди про це говоримо. Українці розуміють, що ми відповімо». 

Проте вже 13 липня він розвернувся на 180 градусів. 

«Зараз у нас жодних ускладнень немає з українцями, і я сподіваюся, що й не буде», - говорив лукашенко у 56-му зенітному ракетному полку в Лунинецькому районі Брестської області, тому розпорядися відвести білоруські війська з південної межі.

«Після нашої певної роботи українці свої Збройні сили та додаткові війська, які вони перекинули до нашого кордону, від кордону відвели і взагалі вивели зі зони білорусько-українського кордону», - пояснив диктатор.

Яку «певну роботу» провели у Мінську – залишається здогадуватися. Росіяни ж вирішили, що їхній білоруський союзник домовився з Києвом не накручувати ситуацію на спільному кордоні, що дозволило ЗСУ перекинути війська з-під Білорусі на інші напрямки.

На мапі червоним кольором обведено територію в Курській області, де діють підрозділи, що контролюють російську територію 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: