Міноборони Білорусі боїться заходу військ з боку України

НОВИНИ 21.08.2024 Коментарі 0

Днями міністр оборони Білорусі віктор хренін під час наради зі самопроголошеним президентом лукашенком доповів про високу ймовірність збройних провокацій з боку України.

За словами міністра, ситуація на кордоні з Україною напружена, а ЗСУ посилюють ешелоновану оборону. Також хренін відзначив активну діяльність Сил спеціальних операцій та Служби безпеки України, які безперервно ведуть розвідку за допомогою, в тому числі, безпілотників, які заходять у повітряний простір Білорусі.

«В умовах присутності українських збройних формувань у прикордонних районах зберігається висока ймовірність підготовки та проведення на нашій території збройних провокацій, а також резонансних акцій, у тому числі із залученням білоруських націоналістичних формувань», - поінформував хренін.

У відповідь Мінськ перемістив до своїх південних кордонів військові підрозділи. Згідно з інформацією Спільноти залізничників Білорусі, міністерство оборони РБ заявило про посилення угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках «з метою реагування на будь-які можливі провокації». Перед цим лукашенко розповідав про «збиті» українські дрони у Могильовській області.

Проте, згідно з висновками Спільноти залізничників, переміщення незначного обсягу військової техніки та особового армійського складу «не відповідає значному посиленню угруповання військ на гомельському та мозирському напрямах», як заявляє режим.

«Описаний «маневр» за своєю суттю більше відповідає дезінформаційній або інформаційно-психологічній спецоперації з боку режиму, що діє в Білорусі», - підсумували залізничники.

На фото зі сайту Полку Калиновського: воїни-білоруси зі складу ЗСУ, появу яких на території Білорусі не відкидає режим лукашенка

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: