ДПСУ відповіла Мінську на тривоги через збільшення українських військ на кордоні

НОВИНИ 21.06.2024 Коментарі 0

Режим лукашенка хоче перекласти відповідальність за напругу білорусько-українському кордоні на Україну.

У четвер, 20 червня, державний прикордонний комітет Білорусі заявив про посилення охорони державного кордону у зв'язку з нібито збільшенням чисельності військовослужбовців, у тому числі сил спеціальних операцій та спеціальних підрозділів Головного управління розвідки Міноборони України у сусідній Житомирській області, з важким озброєнням німецького та американського виробництва, повідомляє Радыё Свабода – Беларусь.

А вже наступного дня, 21 червня, міністерство оборони Білорусі оголосило про початок раптової перевірки готовності з'єднань і військових частин збройних сил до виконання завдань за призначенням. Боєготовність перевіряють на полігонах і ділянках у прикордонних з Україною Брестській і Гомельській областях Білорусі.

У Державній прикордонній службі України розцінили заяву Білорусі про збільшення українського військового контингенту на кордоні в Житомирській області як спробу перекласти відповідальність за напругу на Київ.

«Це не перший випадок, коли Білорусь намагається перекласти на Україну відповідальність за те, що ми тримаємо свої війська та засоби на кордоні з цією країною», - заявили в Державній прикордонній службі України.

«Добре, що вони розуміють, що у нас є сили, засоби та можливості посилювати, в тому числі, і цей напрямок. Хоча вони заявляють, що протидіятимуть усім провокаціям на кордоні, але нагадаємо головну провокацію, яку Білорусь зробила 24 лютого 2022 року, коли фактично відкрила свої кордони для російських військ, які також проникли на територію нашої держави з території цієї країни», - цитує Радыё Свабода спікера ДПСУ Андрія Демченка, який виступив в етері Всеукраїнського телемарафону.

За його словами, допоки Білорусь залишатиметься «в зоні впливу росії і в одній союзній з росією державі, поки Білорусь підтримуватиме росію у масштабній війні, не спровокованій Україною, ми продовжуватимемо зміцнювати наші межує з різними підрозділами сил оборони й інженерними загородженнями».

Андрій Демченко (на фото) підкреслив, що білоруський напрямок залишається загрозою для України.

«І знову про цю заяву. Це не перший випадок, коли Білорусь намагається перекласти відповідальність на Україну, що ми тримаємо свої війська та засоби на кордоні з цією країною. Але головне наше завдання – безпека та захист. Ми й надалі будемо робити все, щоби захистити цей напрямок», - наголосив він.

Речник Держприкордонслужби України додав, що російських сил на території Білорусі недостатньо для повторного вторгнення в Україну.

«А білоруські підрозділи, які зміцнюють кордон з нашою державою, як і раніше, розташовані в різних напрямках, але на певній відстані від кордону», - додав Андрій Демчанко.

Радыё Свабода також нагадало, що лукашенко підтримав російське військове вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року та дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру та повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії та обстрілів українських міст, у результаті яких загинули десятки тисяч мирних українців.

У перші дні повномасштабної війни уряд України вирішив закрити всі пункти пропуску на кордоні з Білоруссю. Після виведення російських військ із Київської та Чернігівської областей між країнами працює лише один прикордонний пункт – «Мокрани-Доманове» у Волинській області (на фото). Проте працює він в обмеженому режимі – через нього в Україну в пішому порядку пропускають українців, яких незаконно вивезли до росії. 

Проти Білорусі також запровадили міжнародні санкції через підтримку лукашенком російського вторгнення в Україну. Від початку повномасштабної війни росії проти України на території Білорусі майже безперервно проводять військові навчання, а Україна посилює свої кордони на білоруському напрямку.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: