Мексика повинна арештувати путіна, якщо він приїде на інавгурацію

НОВИНИ 08.08.2024 Коментарі 0

У середу, 7 серпня, посольство України в Мексиці поширило заяву, у якій висловило сподівання, що влада Мексики затримає президента росії владіміра путіна, якщо він відвідає церемонію складання присяги новообраною президенткою Мексики Клаудією Шейнбаум. Церемонія має відбутися 1 жовтня.

«Ми сподіваємося, уряд Мексики усвідомлює факт, що Володимир Путін є військовим злочинцем, підозрюваним у викраденні та примусовій депортації українських дітей у Росію, ордер на арешт якого виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика», - йдеться в опублікованому документі.

Інформація про те, що путіна запросили на інавгурацію Клаудії Шейнбаум напередодні поширили російські ЗМІ.

Клаудія Шейнбаум/ з відкритих джерел

Сама президентка Мексики, за повідомленні Польськогоь радіо, відкоментувала цей інцидент у той спосіб, що, мовляв, це формальність і що такі ноти, як правило, надсилаються всім країнам, з якими Мексика підтримує дипломатичні відносини.

Водночас CNN навело позицію Державного департаменту США: можлива присутність «автократа, причетного до стількох смертей і руйнувань, применшить те, що стане історичним моментом для Мексики».

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд (МКС)  17 березня видав ордер на арешт президента Росії путіна, звинувативши його у відповідальності за воєнні злочини, скоєні в Україні.

Клаудія Шейнбаум Пардо (ісп. Claudia Sheinbaum Pardo; (24 червня 1962, Мехіко) – мексиканська вчена та політикиня, голова міста Мехіко і спеціалістка з охорони довкілля. Одна з колективних лавреаток Нобелівської премії миру 2007 року як членкиня Міжурядової групи експертів зі питань зміни клімату. 1 липня 2018 року була обрана головою міста Мехіко від лівої партії Рух національного відродження та коаліції Juntos Haremos Historia. Перша жінка та представниця єврейської громади на посаді голови Мехіко.

Шейнбаум здобула науковий ступінь докторки наук в інженерно-енергетичній галузі, авторка понад 100 статей і двох книг із питань енергетики, довкілля та сталого розвитку. Обіймала посаду секретарки (міністра) довкілля у місцевому уряді Мехіко у 2000-2006 роках, коли головою був Андрес Мануель Лопес Обрадор. З 2015 по 2017 рік була головою Тлалпана. 2018 року її було занесено до списку «100 жінок» BBC.

Клаудія Шейнбаум виграла президентські вибори в Мексиці в червні цього року і стала першою президенткою Мексики, що є жінкою та має єврейське коріння. (За Вікіпедією).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: