Росіяни накинулися на захисницю України з ЄС

РОЗСЛІДУВАННЯ 16.09.2022 Коментарі 0

Читачі французької газети Le Figaro розкритикували голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн за її слова про те, що президента росії владіміра путіна необхідно притягнути до міжнародного суду через конфлікт в Україні.

Із такого повідомлення розпочинає свій пропагандистський матеріал російський ресурс риа «новості».

Працівники останнього анітрохи не соромляться примітивним методом підходу до пропаганди. Вони просто взяли потрібні для кремлівського «світогляду» декілька цитат із дописів під матеріалом французького медіа та побудували на цьому свій висновок. Такий прийом риа «новости» застосовує регулярно. Цього разу вони спромоглися процитувати 6 дописів-коментарів до тексту Le Fagaro. Та й ті, вочевидь, написані з російської ботоферми. Нижче подаємо їх у перекладі на українську.

«Ніби у фон дер Ляєн є якісь особисті порахунки з Путіном <…>. Я бачу її завзятість дедалі більше компрометуючою», - написав один із читачів.

«Ця жінка небезпечна для європейців», - підтримав інший.

«Через два роки ми повинні звільнити всю цю «еліту» з посад або проголосувати за демонтаж Європи, яка стала «головою, що говорить» США для руйнування європейських народів», - вважає третій.

«Ким вона себе уявила?» - запитав користувач.

«Урсула фон дер Ляєн – явно пудель Байдена», - зазначив користувач.

«Хто ця людина, обрана ніким, яка дозволяє собі грати на гроші мільйонів європейців?» - запитали читачі.

Хто уважно стежить за пропагандистськими текстами такого штибу у риа «новости», той зауважить новий підхід у подачі.

ЗІФ звертав увагу на подібний прийом рашапропаганди на прикладі німецького видання Der Spiegel. Тоді пропагандисти з риа «новости» використали той самий прийом щодо публікації німецького видання про заклик Президента України Володимира Зеленського до народів росії виступити проти війни.

Але тоді рашисти вказували нікнейми авторів цитат – nzjdMFpV, rrnsne2Nr, Arno42, GvbR72. Їхні «імена» настільки були дивними, м’яко кажучи, що навіть деякі читачі риа «новости» засумнівалися у правдивості цих пропагандистських трюків і залишили відповідного змісту коментарі на сайті риа «новости».

Наприклад, Міхаіл Смірнов висунув тоді версію, що коментарі у «Шпіґелі» згенеровані рандомно.

Тож після цього рашистські інформаційні кілери припинили використовувати нікнейми дописувачів та зробили їх безособовими. Й одразу застосували інший прийом – цілковито зачистистили вільнодумство у коментарях під своїми матеріалами. Останнім часом там немає жодного вільнодумства. Зважаючи на те, що суттєво зменшилася кількість коментарів, можна зробити висновок, що цензура риа «новости» пропускає лише «правильні» наративи та, відповідно, не допускає жодних критичних тез.

Реакція російської пропаганди зрозуміла – німкеня Урсула фон дер Ляєн і колишня соратниця Анґели Меркель удостоїлася місця на «Алеї слави політиків» у Києві за визначну підтримку України.

«Потрібно сказати, що це справді цікавий і повчальний приклад того, як здавалося би сірий бюрократ несподівано перетворюється на воєнну опору. До війни працівники Єврокомісії хитали головою, мовляв їхня начальниця «ніяка» і роботою не цікавиться», - зауважує телеграм-канал «Беларусский стратегический».

Як зазначає білоруський інформресурс, усе змінилося після 24 лютого. Урсула фон дер Ляєн несподівано та потужно стала на підтримку України. Жінка була ініціаторкою плану фінансової підтримки України – а це декілька мільярдів євро щомісяця для забезпечення функціонування держави у воєнний час.

До слова, Урсула фон дер Ляєн відвідала столицю України у четвер, 15 вересня для зустрічі з керівництвом України.

Одразу після прибуття вона поширила твіт із фото на Київському вокзалі та дописом: «У Києві, мій третій візит від початку російської війни. Стільки всього змінилося. Україна зараз є кандидатом у ЄС. Обговорю з @ZelenskyyUa і @Denys_Shmyhal зближення наших економік і людей, поки Україна на шляху до приєднання».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: