Російським шпигунам – зась: ЄС модернізує систему керування кордонами 

НОВИНИ 20.08.2024 Коментарі 0

Європейський Союз модернізує систему управління зовнішніми кордонами. З 10-го листопада заплановано запустити нову систему контролю в'їзду-виїзду EES.

Про це із посиланням на комісарку ЄС із внутрішніх справ Ільву Йоханссон повідомляє DW.

EES замінить ручне проставлення штампів у паспорті, а всі громадяни країн, які не входять до ЄС, повинні будуть реєструватися в системі. У ній фіксуватимeть прізвище мандрівника, тип його проїзного документа, біометричні дані, а також дату та місце в'їзду-виїзду з ЄС.

Нову систему застосовуватимуть при в'їзді до всіх держав-членів ЄС, окрім Кіпру й Ірландії, а також до чотирьох країн Шенгенської зони, що не входять до ЄС: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії і Швейцарії.

Мета запровадження EES – посилення прикордонної безпеки та виявлення мандрівників, які перевищили дозволений час перебування у Шенгенській зоні (90 днів протягом 180-денного періоду).

"Завдяки EES ми точно знатимемо, хто в'їжджає в Шенгенську зону із закордонним паспортом. EES ускладнить злочинцям, терористам або російським шпигунам використання підроблених паспортів завдяки біометричній ідентифікації, фотографіям і відбиткам пальців", - сказала Йоханссон.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: