Російська пропаганда посилила кампанію щодо усиновлення українських дітей

РОЗСЛІДУВАННЯ 18.11.2022 Коментарі 0

Путінська росія, яка офіційно визнала себе спадкоємицею радянської імперії срср, продовжує політику геноциду щодо інших народів. Практика переселення сотень тисяч людей за національною ознакою, апробована під час спецоперацій «Вісла» та депортації кримських татар, триває і сьогодні. З окупованих українських територій росіяни масово вивозять під різними надуманими причинами не тільки доросле населення, але й дітей. Причому російська пропаганда такі кроки геноциду виправдовує різними благими намірами.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) звернув увагу на те, що кремлівські воєнкори й офіційні особи розпочали активну кампанію, що виправдовує вивезення українських дітей на територію росії. У соцмережах вони поширюють документальний фільм про декількох юних українців, вивезених з Донбасу. Українців без їхньої згоди помістили до російських родин. У фільмі йдеться про те, що цього року росія вивезла з Донбасу більше 150 тисяч дітей.

ISW звертає увагу на те, що російська пропаганда оперує непідтвердженими цифрами.

Наприклад портал «Діти війни», створений міністерством реінтеграції разом із національним інформаційним бюро за дорученням Офісу Президента України, станом на 18 листопада подає інші цифри:

  • від початку повномасштабного наступу російської армії 24 лютого 2022 року за даними Офісу генерального прокурора загинуло 433 дитини;
  • 837 дітей поранено;
  • 294 дитини зникнуло;
  • за даними Національної поліції України знайдено 7 606 дітей;
  • 11 225, за даними Національного інформаційного бюро України, росія депортувала;
  • 103 дітей удалося повернути за даними Національного інформаційного бюро.

Портал «Діти війни» створено для пошуку українських дітей, їхнього порятунку і звільнення з місць примусового переміщення чи депортації. Його роботу координує радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук. Під наведеними цифрами зазначено, що точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини території України

Окремо ISW згадав про путінського васала у Чечні рамзана кадирова. Останній заявив, що спільно з уповноваженим рф з прав дитини марією львовою-бєловою працює над тим, щоби «важких підлітків» з російських регіонів та окупованих частин України доправляли в Чечню для «профілактичної роботи» та «військово -патріотичного виховання».

До головоріза кадирова відправили приблизно 200 «важких» підлітків, зокрема із так званої днр.

«Навіть незручно питати, але чому діти можуть навчитися у князівстві кадирова, який і сам малоосвічений, так ще й і своїх дітей на війну відправляє? Бути головорізами?», - риторично запитує ТГ-канал «Соловьиный Помёт».

Програми примусового усиновлення та депортація українських дітей під виглядом відпусток і реабілітації, ймовірно, складають основу масової російської кампанії з депопуляції, припускають західні аналітики. Тим самим росія порушує Конвенцію про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Цікаво, що марія львова-бєлова неодноразово виступала за депортацію та усиновлення українських дітей і сама усиновила дитину з Маріуполя.

Як писав ЗІФ наприкінці вересня, масштаби політики геноциду рашистів проти найуразливішої групи – дітей – просто вражають. Наприклад служба опіки Краснодара повідомила, що «понад 1 000 малюків з Маріуполя знайшли нові сім’ї» на росії. А з початку війни з України до росії фактично викрадено 307 тисяч дітей.

За даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), до російського вторгнення у дитячих будинках, інтернатах та інших дитячих установах України перебувало понад 91 тисяча дітей. Усередині червня 2022 року в ЮНІСЕФ заявили про те, що фонду відомі повідомлення про те, що росія «може змінити законодавство, щоби полегшити прискорене усиновлення» сиріт із Донбасу.

«ЮНІСЕФ вважає, що усиновлення ніколи не повинно відбуватися під час чи одразу після надзвичайних ситуацій, - наголосили у Фонді. - Дітей, розлучених зі своїми батьками під час надзвичайної гуманітарної ситуації, не можна вважати сиротами. У зв'язку з цим необхідно забезпечити всі можливості для возз'єднання сімей».

Тоді ж у Києві комісія з розслідування подій в Україні, створена Радою з прав людини в березні на прохання держав-членів, заявила, що отримані свідчення вказують на те, що «з тимчасово окупованих територій зникла значна кількість дітей, особливо – з дитячих закладів».

Фото un.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: