Режим лукашенка поповнив список «екстремістських» інформресурсів

НОВИНИ 03.09.2024 Коментарі 0

Міністерство інформації Білорусі, зокрема, долучило до списку Telegram-канали про життя католиків та про білоруську мову.

До інтернет-ресурсів, які поширюють «екстремістські» матеріали, потрапив ТГ-канал «Katolik_life. Неафіційне» - про життя Костелу в Білорусі. Суд Мядельського району Мінської області виніс відповідне рішення 30-го серпня, повідомляє DW.

Компанію йому склав і ТГ-чат «Беларускамоўныя» («Білоруськомовні», - українською). Причому кількість його підписників становила всього 170 осіб. Люди спілкувалися в чаті суто білоруською переважно на теми мови.

Також у список за рішенням суду Міорського району Вітебської області потрапили YouTube-канал та сторінка в Instagram служби «Одне вікно» - платформи з інформацією про допомогу постраждалим від репресій режиму лукашенка.

У списку з’явивлися й акаунти в TikTok – politikan_n, mirekly, belarus0.1 та grodnanews, а також канали в Telegram – DOXA, Avtozak LIVE та «Білорусь Telegram Чат».

За даними з відкритих джерел станом на серпень 2024 року, в Білорусі до списку «екстремістських» інформаційних ресурсів внесено понад 2,500 сайтів, Telegram-каналів, чатів та інших медіаресурсів. Список постійно поповнюється. Протягом цього року кількість «екстремістських» ресурсів значно збільшилася.

Також читайте: Білоруський КДБ погано працює – не визнає «екстремістським» львівський портал

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: