Ліквідовано дві ботоферми, що проводили інформдиверсії проти України

НОВИНИ 03.09.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України та Національна поліція нейтралізували у Полтавській і Закарпатській областях дві ботоферми, які працювали на спецслужби росфедерації. Викрито їх організаторів – двох місцевих фахівців у сфері ІТ, які продавали росії фейкові акаунти, через які спецслужби рф проводили інформаційні диверсії.

«Рашисти використовували «зареєстровані» в Україні облікові записи для поширення дезінформації про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі нібито від імені українських громадян. Також спецслужби рф застосовували фейкові акаунти для поширення дискредитаційних повідомлень про діяльність Сил оборони та ситуацію на фронті», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

У Полтавській області місцевий житель створив на «замовлення» кремля майже 15 тисяч анонімних акаунтів у різних соцмережах і месенджерах. Їх він намагався продати через даркнет за ціною 1,5 долара за штуку.. Ботоферму він обладнав у своїй квартирі. 

На Закарпатті ліквідовано канал підпільного продажу до рф унікальних ІР-адрес, зареєстрованих на території регіону. Це дозволяло російським користувачам видавати в Інтернеті себе за українців. Для конспірації фігурант отримував кошти від «замовників» через російські платіжні системи у вигляді криптовалюти.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає до 5 років ув'язнення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: