Білоруський КДБ погано працює – не визнає «екстремістським» львівський портал

НОВИНИ 26.02.2024 Коментарі 0

Комітет державної безпеки Білорусі 25 і 26 лютого долучив до списку «екстремістських формувань» іще декількох людей і їхні проєкти.

Когорту «екстремістів» поповнили «Білорусь 2.0 Сергій Бульба» та «ВІРУС СВОБОДИ», повідомляє «Позірк» із посиланням на оновлений переліку на сайті міністерства внутрішніх справ Білорусі.

У структурі першого згаданого «формування» перераховані безпосередньо «Білорусь 2.0 Сергій Бульба» та «Білий Легіон» (раніше активна патріотична організація), згадані «Бульба (Числов) Сергій Володимирович, 15.04.1967 р. н.» та «Казакевич Євген Болеславович, 30.10.1986 р. н.». З «формуванням»  асоційовано You-Tube-канал «Білорусь 2.0 Сергій Бульба» (623 передплатники) та телеграм-канал «Білий Легіон» (не індексується у пошуку).

Друге «екстремістське формування», за твердженням спецслужби, об'єднує телеграм-канали «Обережно ВІРУС СВОБОДИ», «ВІРУС СВОБОДИ» (обидва не індексуються у пошуку) та «OSINT «Фенікс» (2.680 передплатників), телеграм-бот «Обережно вірус бот» та You-Tube «Обережно ВІРУС» (14,4 тис. передплатників, фігурує назва «Білоруський OSINT «Фенікс») – усі назви в оригіналі – російською мовою.

У контексті цього «формування» згадані «Кондратенко Віталій Валерійович, 04.11.1986 р. н.» та «Лисак Петро Петрович, 16.02.1975 р. н.».

У серпні 2023 року на тлі скандалу з «Білоруським молодіжним хабом» у Варшаві «Білий легіон» заявляв, що його колишній керівник Сергій Бульба не має відношення до нинішньої діяльності організації, нагадує «Позірк».

Список на сайті білоруського МВС налічує уже 181-ну позицію «екстремістських формувань».

Нагадаємо, що усі згадані вище «екстремісти» були гостями Західного інформаційного фронту.

Сергій Бульба – неодноразово (з деякими матеріалами можна ознайомитися за цим і цим покликами)

Колишній військовий офіцер, політик і громадський діяч, співзасновник «Білого легіону» та ініціативи «Білорусь 2.0. Робім разам» Сергій Бульба у FB констатував факт свого перебування у списку.

Також по разу у студії думками про ситуацію довкола Білорусі у студії ділилися Петро Лисак

і Віталій Кондратенко. Останній відреагував на дії силовиків лукашенка лаконічно:

  • Знову? Не набриднуло?) У мене питання, у мене закінчився паспорт, офіційно мене немає, як рішення приймали, дурні?) І чому чат не визнали? :)

Цікаво, що у січні цього року до «екстремістських» зарахували за рішенням «суду» міста Барановичі і ТГ-канал "Беларускі Інфармацыйны", який веде Білоруський інформаційний центр у Львові, співзасновником якого є ЗІФ. Проте наш портал наразі не фігурує серед екстремістських  або ми не допрацьовуємо, або ж, що імовірніше, білоруські «кадебісти».

Адже у їх «екстремістському» переліку є і ТГ-канал голови наглядової ради ЗІФу, директора Інституту світової політики Євгена Магди «Переможний магдіяж» і ТГ-канал «БУСт. Білорусько-Український спостерігач», у якому політолог є автором і співзасновником.

На фото авторства Gruszecki: у цій будівлі білоруські «кадебісти» не встигають відстежувати роботу усіх «екстремістів», які діяльність режиму лукашенка вважають злочинною

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: