Зізнання американського генерала: кібер-війська США воюють на боці України

АНАЛІТИКА 02.06.2022 Коментарі 0

Американські військові хакери провели наступальні операції на підтримку України. Таку інформацію оприлюднив глава кіберкомандування США, директор Агенції національної безпеки Пол Накасоне (Paul Nakasone).

В ексклюзивному інтерв’ю з журналістом Sky News генерал Пол Накасоне розповів про деякі операції «на випередження» з пошуку американцями іноземних хакерів для запобігання атак на США.

Пол Накасоне вперше підтвердив, що США проводять наступальні хакерські операції на підтримку України у відповідь на російське вторгнення, пише SkyNews.

«Ми провели низку операцій по всьому спектру: наступальні, оборонні, інформаційні», - каже Насаконе.

Проте ці дії були законними, проведені під повним цивільним наглядом за військовими та згідно з політикою, ухваленою в міністерстві оборони США.

За словами американського генерала, на відміну від росії, яка проводить інформаційні операції з використанням брехні, США прагнуть стратегічно говорити правду.

Пол Макасоне похвалив Україну та її IT-фахівців за компетентність і стійкість у протистоянні російським кібер-атакам.

«Якщо ви подивитеся на деструктивні атаки та руйнівні атаки, з якими вони стикалися… І ми бачили це щодо атаки на їхні супутникові системи, атаки зі стирання і руйнування урядових процесів… Вони були неймовірно зайняті. На мою думку, їхня стійкість – це, можливо, історія про те, що найбільше інтригує всіх нас», - каже генерал.

Як відомо, США, Великобританія та ЄС неодноразово звинувачували росію в кібератаках.

SkyNews пише, що американці кібер-фахівці попрацювали у 16-ти ​​країнах, де шукали розвіддані з комп’ютерних мереж союзників. Усе відбувалося офіційно, за згодою і запрошенням урядів країн.

Перед широкомасштабним наступом путінських головорізів американські військові кібер-спеціалісти працювали в Україні, яку покинули незадовго перед датою вторгнення.

«Ми прибули у грудні 2021 року на запрошення київського уряду… і пробули там майже 90 днів», - сказав генерал.

Він також зізнався, що «кожного дня» стурбований ризиком російських кібератак. Тому протидіяти росіянам на випередження є ефективним способом захисту як Америки, так і її союзників. Про це він розповів під час свого виступу із програмною промовою на міжнародній конференції з кіберконфлікту CyCon, що триває у столиці Естонії – Таллінні з 31 травня до 3 червня.

«Ось чому ми працюємо з низкою партнерів, щоби запобігти цьому не лише проти Сполучених Штатів, але й проти наших союзників», – цитує генерала SkyNews.

Генерал високо оцінив партнерство між демократичними державами як ключову стратегічну перевагу. Тактику «полювання на випередження» розробили під керівництвом генерала Накасоне. Вона є ключовим аспектом партнерства кіберкомандування і потужним елементом у кібервійні.

Нагадаємо, ЗІФ писав про посилення кібератак з боку росії на українські, європейські та американські інституції.

Також ЗІФ розповідав про намагання російської пропагандистської машини через маніпулятивну заяву посольства у США відмежуватися від атак на Україну.

Допоки у невеличкій за розмірами але передовій у комп’ютерних технологіях Естонії великі країни обговорюють кібер-безпекові теми, армії хакерів цілодобово ведуть бої у світі.

До слова, атак зазнають і державні структури Білорусі, якими керує режим самопроголошеного президента лукашенка.

За інформацією одного з учасників світового об’єднання хакерів Anonimus – Лоріана Сінаро (@LorianSynaro) у Twitter, масована атака здійснена @YourAnonSpider проти білоруського уряду за «причетність до вторгнення в Україну». Унаслідок цього «прилягли» декілька урядових сайтів.

У цій, з першого погляду, невидимій війні світ теж поділився щонайменше на дві частини: «воїнів світла» і «темні сили зла». І, схоже, об’єднаний світ, що наклав санкції на росію, має більше шансів перемогти у цій війні.  

Фото news.sky.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: