Придністров'я таки звернулося до росії: як відреагували у Молдові

НОВИНИ 28.02.2024 Коментарі 0

Придністров'я звернулося до росії по допомогу у зв'язку з економічною блокадою з боку Молдови. Відповідну декларацію ухвалив у середу, 28 лютого, так званий з'їзд депутатів невизнаної у цивілізованому світі Придністровської молдовської республіки (ПМР)

Цікаво, що напередодні у самій Молдові міністерство оборони країни розсилало інформацію про те, що громадяни повинні протягом 2 годин після оголошення мобілізації на вимогу передати військовим автомобілі та запчастини. Як зазначають пабілки, такі повідомлення отримали і підприємства. Інформація поширюється в ЗМІ, але потребує офіційного підтвердження.

В уряді Молдови з’їзд придністровських "депутатів" та його рішення не створюють загрози ескалації та дестабілізації. З відповідною заявою виступив речник уряду Молдови Даніел Воде, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, з’їзд у Тирасполі був суто пропагандистською подією, "прийомом, що не заслуговує на прямі трансляції іноземних журналістів та напружені заголовки". 

"Ця подія спланована тими, хто перебуває з лівого боку Дністра, і кремлем. Ми не бачимо небезпеки дестабілізації. Ми дуже пильно стежимо та повторюємо, що цей регіон також хоче миру та безпеки", - наголосив Даніел Воде. 

"Депутати" Придністров’я окрім росії також попросили "захисту від тиску Молдови" і в низки міжнародних організацій. 

Загалом у VII-му з'їзді депутатів усіх рівнів Придністров'я, за даними мандатної комісії, бере участь 620 делегатів зі 632-ох обраних. Найбільше депутатів зі сіл та селищ – 381 делегат, - повідомили на офіційній сторінці "парламенту" ПМР у FB.  .

Теперішній з’їзд став сьомим – попередній відбувся ще далекого 2006 року. Тоді "депутати" вирішили проводити референдум за приєднання до Росії.

Після нього придністровський "центрвиборчком" оголосив, що понад 97% придністровців підтримали майбутнє входження Придністров’я до складу росії. А також – проголосували за збереження "незалежності", доки приєднання до рф не відбулося. Місцеві депутати дотепер апелюють до цих "результатів", нагадує "Європейська правда".

Перед з’їздом лунали побоювання, що "депутати" можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до росії, але на рівні офіційних заяв у Кишиневі, Києві та Тирасполі такі припущення заперечували. 

Нагадаємо, декілька днів перед цим Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що інформація про прохання "ПМР" прийняти його до складу росфедерації не відповідає дійсності 

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує – за наявною інформацією, 28 лютого 2024 року депутати невизнаного Придністров’я на своєму з’їзді не планують звертатися до російського диктатора путіна з проханням увійти до складу рф. 

Поширення інформації про начебто такі наміри носить усі ознаки свідомої дезінформаційної кампанії з метою дестабілізації ситуації в регіоні", - йшлося в повідомленні.

Також читайте: Довкола Молдови кремль створює умови для початку гібридної операції, - ISW

Рашисти готуються влаштувати чергову війну – тепер у Молдові, - ISW

Чи вибухне Придністров’я?

На фото з відкритих джерел: під час 7-го з'їзду "парламенту" ПМР голова Верховної ради олександр коршунов звертається до "депутатів"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: