Прем'єр-міністр Польщі зустрівся із дружиною ув’язненого в Білорусі нобелівського лауреата

НОВИНИ 21.03.2023 Коментарі 0

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у вівторок, 21 березня, зустрівся з Наталією Пінчук – дружиною нобелівського лауреата миру Алеся Бяляцького. Саме пані Наталя отримувала нагороду Нобелівського комітету в Осло замість свого чоловіка, оскільки він перебував за ґратами. 

«Сьогодні я зустрівся з Наталією Пінчук, дружиною лауреата Нобелівської премії миру Алеся Бяляцького, яку він отримав за багаторічну правозахисну діяльність у Білорусі. Пані Наталя – голос білоруської опозиції. То надзвичайно сильна, харизматична жінка, яка говорить і доносить те, що не може її чоловік, тому що він зараз у білоруській в'язниці, засуджений на 10 років у політичному, показовому процесі», - написав очільник польського уряду на своїй сторінці у FB.

За його словами, попри щоденні виклики та труднощі через війну в Україні та репресії лукашенка проти білорусів, «ми повинні продовжувати підтримувати демократичну опозицію за нашим східним кордоном».

«Цього вимагає польський raison d'ét. Цього вимагає людська порядність. Цього вимагає майбутнє і безпека Європи», - йдеться у тексті Матеуша Моравецького.

Нагадаємо, суддя так званого суду Ленінського району Мінська марина запасник вирок представникам правозахисного центру «Вясна» винесла 3-го березня,. Слуга білоруської системи кривосуддя вважає звинувачення «слідства» повністю доведеними за ч. 4 ст. 228 кримінального кодексу («контрабанда організованою групою») та ч. 2 ст. 342 КК («фінансування групових дій, що грубо порушують громадський порядок»)

«Судовий» розгляд справи розпочався над правозахисником на початку цього року.

Також із Варшави тиснуть на режим лукашенка через справу ув’язненого журналіста польського походження Андрея Пачабута. Лукашенківські посіпаки кинули його за ґрати на 8 років.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: