Польща готує контрзаходи на атаки з Білорусі

НОВИНИ 10.06.2024 Коментарі 0

Заступниця голови комісії оборони Сейму Польщі Йоанна Клюзік-Ростковська констатує збільшення проявів гібридної війни, ніж було раніше.

Під час виїзного засідання польського уряду у Білостоці в понеділок, 10 червня, представлено законопроєкт про безпеку на кордоні. Він, зокрема, регулюватиме повноваження військових і посилення безпеки на кордоні, повідомляє Polskie Radio.

«Я займаюся гібридною війною вже багато років. Зараз гірше, ніж було, і я передбачаю, що буде ще важче, ще гірше. Немає ніяких сумнівів, що мігранти, які намагаються проникнути до Європейського Союзу, в переважній більшості випадків є видом зброї», - скзала Йоанна Клюзік-Ростковська.

Після урядового засідання збиреться Рада національної безпеки Польщі. Таким чином у Варшаві відреагували на події останніх днів на кордоні з Білоруссю. Зокрема, почастішання нападів на польських військових і прикордонників з боку мігрантів. Також затримано трьох солдатів за перевищення повноважень – вони відкрили попереджувальні постріли в напрямку мігрантів, що проривалися через білорусько-польський кордон.

Нагадаємо, 6 червня у Військово-медичному інституті у Варшаві помер поранений боєць 1-ої бронетанкової бригади, на якого 28 травня напали нелегали на кордоні з Білоруссю.

Після нападу очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський прямо заявив, що за інцидентом стоять зумисні дії білоруської влади. Глава зовнішньополітичного відомства пообіцяв притягнути офіційний Мінськ до відповідальності. МЗС РП також викликало повіреного у справах Білорусі з вимогою встановити особу та видати підозрюваного у вбивстві польського військового.

Про зростання агресії з боку режиму лукашенка руками мігрантів свідчить не лише збільшення кількості нападів на польських прикордонників. Частині нелегалів вдається прорватися не лише у Польщу, а й пробиратися далі.

Так, у ці вихідні німецька поліція затримала дві групи мігрантів, які прибули із Білорусі. За повідомленням DW, у суботу, 8 червня, неподалік кордону правоохоронці затримали групу з чотирнадцяти осіб. Вони пішки добиралися з боку Польщі. У групі було дев'ятеро чоловіків та двоє жінок з Афганістану, двоє іранців та індієць. Паспорти мали дев'ятеро з усіх. Мігранти потрапили до ЄС за «білоруським маршрутом».

Громадянина Індії депортували до Польщі, а решта звернулася із проханням про захист і опинилася у німецькому центрі прийому мігрантів.

А в неділю, 9 червня, німецька поліція виявила п'ятьох громадян Афганістану. Вони нелегально прибули потягом з Польщі. За даними слідства, маршрут їхнього прямування до ЄС також був через Білорусь. Усі вони попросили захисту у ФРН. Одна людина виявилася вже зареєстрованою у Франції.

Фото – виїзне засідання польського уряду у Білостоці/канцелярія прем'єр-міністра у соцмережі Х

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: