Агресивні нелегали атакують польський кордон з Білорусі з палицями та ножами, - відео

ВІДЕО 29.05.2024 Коментарі 0

Польський військовий у вівторок, 28 травня, отримав ножове поранення від нелегала. Останній намагався  перетнути кордон із Білорусі. За декілька годин до цього мігранти напали на прикордонників: одного з них ударили розбитою пляшкою, іншого поранили палицею, до одного кінця якої прикріпили ножа. Про серйозність ситуації свідчить те, що середу, 29 травня, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про перекидання додаткових резервів на захист кордону з Білоруссю.

Заплановано оновити буферну зону на смузі завширшки 200 метрів до лінії державного кордону. Також Туск прибув на місце конфлікту і скерував до межі підкріплення.

Учора стало відомо, що приблизно о 4:30 ранку поблизу кордону біля застави в Дубічах Церкевних поранено військовослужбовця Війська польського. Інцидент стався під час нападу групи із приблизно 50 іноземців. Вони кидали в польських патрулів гілляки та каміння. Коли мігранти пішли на силовий перетин кордону, один із них поранив польського солдата. Прикордонник надавав потерпілому першу медичну допомогу, а в цей час нелегали продовжували напад. Постраждалого й офіцера прикрили службовим авто, а опісля каретою швидкої допомоги забрали до лікарні.

Інші небезпечні ситуації виникли на кордоні в районі прикордонної застави в Біловежі. На прикордонника напали з розбитою пляшкою. Він отримав травми обличчя та опинився у лікарні. Раніше в районі відповідальності прикордонної застави в Дубічах Церкевних під час спроби незаконного перетину кордону один із групи з 9 іноземців поранив у руку прикордонника. Напад здійснено палицею із причепленим до неї ножем. Офіцер вилучив небезпечний інструмент. Йому надали медичну допомогу в лікарні.

«Майже щодня прикордонники стикаються з агресією з боку мігрантів, які намагаються перетнути польсько-білоруський кордон. Останніми місяцями почастішали напади іноземців на служби, які охороняють польсько-білоруський кордон, постраждали четверо прикордонників. Мігранти кидають каміння, гілки, пляшки, носять небезпечні знаряддя з ножами, стріляють із рогаток. Також пошкоджено службовий транспорт, зокрема: розбиті вікна і знищено кузов», - йдеться у повідомленні.

До слова, Служба безпеки України в рамках процедури екстрадиції передала правоохоронним органам Польщі чоловіка, який переховувався в Україні. Його прізвище фігурувало в базі Інтерполу.

Затриманий перебував у розшуку польською юстицією за злочини з переправляння нелегалів через польський кордон із Білорусі, повідомляє сайт Прикордонної служби Польщі.

Затриманий керував угрупованням із громадян України, Пакистану та Польщі. Поки обвинувачення висунули вісьмом особам. Сімом із них суд обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту.

Українська влада погодилася екстрадувати підозрюваного до Польщі. Наразі затриманий перебуває в слідчому ізоляторі, звідки його доставлять до Окружної прокуратури в Бялостоку для оголошення обвинувачення та допиту в якості підозрюваного. Затриманих можуть ув’язнити на 15 років.

«Співпраця польських правоохоронних органів зі службами інших країн означає, що організатори нелегальної міграції на білоруському шляху, які перебувають за межами Польщі, не можуть почуватися безкарними», - зазначають у польському прикордонному відомстві.

Фото – strazgraniczna.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: