Іноземці вивчають методи роботи фсб за матеріалами з Архіву СБУ

НОВИНИ 10.06.2024 Коментарі 0

Архівні матеріали з Галузевого державного архіву Служби безпеки України дозволяють іноземним дослідникам вивчати методи роботи російських спецслужб.

Про це в інтерв’ю інтернет-виданню «Главком» розповів директор Архіву СБУ Андрій Когут (на фото).

«Звичайно, іноземці часто звертаються. Бо їх цікавить, як працює типовий ФСБшник. А документи КДБ розповідають про методологію нинішнього ФСБшника, про те, як він працює. Путін же сам КДБіст. І вони в Росії досі продовжують працювати у ФСБ за лекалами КДБ. Для наших партнерів сьогодні важливо розуміти методи їхньої роботи», - сказав керівник Архіву СБУ.

За словами Андрія Когута, інформація цікава не лише дослідникам радянського минулого, а й спецслужбам країн-партнерів, з якими Україна тісно сьогодні співпрацює.

До прикладу, японський науковець досліджує дезінформаційні кампанії, що проводили спецслужби Радянського союзу.

«Хоча нині росіяни використовують сучасний інструментарій, як от соцмережі, але патерни залишаються тими самими. До нас приїжджав японський дослідник, який пише про дезінформацію, про дезінформаційні кампанії, операції КДБ. Він показує, як це пов'язано з сучасними російськими операціями», - пояснив керівник Архіву.

В Архіві СБУ зберігаються також журнали, підручники КДБ, які видавалися у Москві і розподілялися по республіканських управліннях. У журналах є статті на 10 сторінок, в яких описується, як співробітники КДБ мають брати участь у виборах; які успішні практики спілкування з медіа є, як саме потрібно організувати роботу з медіа.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: