Макрон ллє воду на путінський млин російської пропаганди

АНАЛІТИКА 22.12.2022 Коментарі 0

Любитель потеревенити з кривавим російським диктатором путіним президент Франції Емманюель Макрон вляпався у черговий політичний скандал через свій язик. Точніше, через спосіб мислення і своєрідне бачення і трактування війни між росією та Україною та її подальші наслідки. Схоже, бажання зберегти обличчя путіну в макрона не минуло.

Як зазначає Le Figaro, очільник Франції виступив за необхідність надання росії безпекових гарантій після закінчення війни. І хоча за таку свою обережну (можна сказати, боягузницьку) позицію він зазнав критики, проте учора, 21 грудня, все ж повторив її трьом виданням: французькому Le Monde, американському Wall Street Journal і ліванському An Nahar.

«Незалежно від того, чи приєднається Україна до НАТО – а це не найімовірніший сценарій – їй потрібно буде надати гарантії безпеки, зважаючи на те, що на неї напала Росія», - сказав президент Франції.

За його словами, вступ України в НАТО в росії сприйматимуть «як конфронтацію».

«Наприкінці потрібно буде посадити всіх за стіл. І щоб усі європейці та західники, які дають мені уроки моралі, пояснювали мені, з ким вони сидітимуть за столом. Я не хочу, щоби тільки китайці та турки вели перемовини наступного дня», - цитує Le Figaro Макрона, який натякав на, зокрема, посередницькі зусилля турецької дипломатії.

Wall Street Journal звернув увагу на слова Макрона про заклик до більшої автономності європейських країн у НАТО. Мовляв, Європі необхідно знизити свою залежність від США у питаннях безпеки та брати ініціативу у свої руки: розвивати свій оборонний потенціал для забезпечення миру в регіоні.

Заяви французького лідера на тлі візиту Президента України у США американське видання назвало, образно кажучи, ходінням по тонкому льоді.

За логікою Макрона, напрошується запитання: Україна повинна питати в росії дозволу на вступ у НАТО? Дивно, що француз не пропонує прямим текстом здатися на милість кремля задля миру і спокою в Європі.

А, можливо, бажання Макрона насолити США можна пояснити зірваним контрактом із Австралією на спорудження 6 атомних підводних човнів.

Є й інша версія – банальний страх перед путіним-терористом, який може хитнути Францію і вивести на вулиці «жовті жилети» чи вдатися до прямих терористичних актів. «Благо», Франція аж кишить кримінально-неблагодійними елементами із різним забарвленням шкіри.

Іще одним питанням є африканський інтерес кремля, що останніми місяцями посилився на «чорному» континенті, де Франція мала свого часу багато колоній, що тепер стали незалежними державами із присутнім там французьким бізнесом і не тільки.

Якими би не були причини таких висловлювань Макрона з російським акцентом, в Україні їх не категорично не сприйматимуть. Тим паче, що російська пропаганда одразу хапається за подібні слова та тиражує їх як на внутрішню аудиторію, так і міжнародну. А де їй бракує таких заяв, то придумує свої чи маніпулює іншими.

Про один із таких прикладів пише «Детектор Медіа» із посиланням на російську редакцію The Insider. Ідеться про російське пропагандистське риа «новости», яке маніпулює та додумує текст в економічному французькому виданні La Tribune і зводить його до думки про те, що у Франції визнали безперспективність намагань української армії перемогти російську. Також згадано «невтішне становище» ЗСУ через великі втрати.

Статтю у La Tribune опублікувала анонімна група аналітиків, що ховаються за назвою Mars. У ній немає тверджень про «невтішне становище ЗСУ». Натомість йдеться про те, чи може Україна перемогти на полі бою росію, звільнивши лише військовим шляхом всю територію України до кордонів 1991 року.

І, о диво, анонімні аналітики перегукуються з Макроном, за деякими винятками. Так, на їхню думку, Україна не зможе повернути свої території до кордонів у межах 1991 року. Тому потрібно «реалістично» поглянути на війну та запропонувати і Україні, і росії гарантії безпеки.

Аноніми пропонують таку схему: Україні «гарантувати вступ у НАТО», а натомість відмовитися від територій, що будуть «демілітаризованою зоною під контролем ООН». Тобто Донецьку та Луганську області, Крим і частини Запорізької та Херсонської областей. А після цього організувати референдум про самовизначення цих областей і вони стануть «самостійними», «буферною зоною між НАТО і Росією».

«Нещодавно «гарантії безпеки для Росії» також пропонував президент Франції Емманюель Макрон. В ЄС та США також є частина політичних сил, які намагаються просунути ідею «розуміння інтересів Росії» та «гарантій безпеки» для країни-агресора, на яку ніхто не нападав. Це подається як «реальна політика» на противагу «ідеальним уявленням», які не можуть бути втіленні в життя. Такі ж «реальні політики» вважали, що Росія захопить Україну за три доби. Анонімна французька аналітична група так само пише про «ідеальний світ, в якому Росія повинна вивести війська з українських територій» - і «реальність, в яких російська армія не може програти війну, з оглядом на ядерні сили стримування. Такі статті та заяви російська пропаганда використовує, аби переконати аудиторію в тому, що Україні не виграти війну та вона втрачає підтримку на Заході. Хоча реальність така, що ніщо з планів Росії із захоплення України не здійснилося, і саме Росія раз за разом програє ЗСУ, а Україну підтримує більшість країн Європи, США та їхні партнери у світі», - резюмує «Детектор Медіа».

А що ж відповідає критикам його політики Емманюель Макрон? Своїм опонентам, «які відмовляються до цього (перемовин, - ЗІФ) готуватися і над цим працювати», французький президент залишає лише один вибір – загальну війну за участі всього європейського континенту.

Схоже, тривалі балачки з терористом путіним негативно вплинули на здатність Макрона адекватно оцінювати ситуацію. У його словах відчувається страх – пітерський гопник вочевидь не на жарт залякав інтелігентного француза. Інакше як пояснити ставлення з таким пієтетом дорослого француза до бункерного діда – не амурними ж почуттями!//
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: