Рашапропаганда смалить напалмом по візиту Зеленського до США

АНАЛІТИКА 22.12.2022 Коментарі 0

Знецінення, маніпуляції, перекручування, трактування на свою користь, а також фейки, залякування тощо – увесь арсенал задіяв кремль проти Києва та Вашингтона у ці дні. І тим помітнішим виявилось безсилля цього страшного та водночас сміховинного механізму рашистської інформаційної війни.

Уся російська пропагандистська машина сьогодні працює на максимумі, щоби знівелювати візит Володимира Зеленського до Вашинґтона. В бій пішли легіони – від дипломатів і депутатів до штатних пропагандонів, «журналістів» і сотні безіменних ботів-коментаторів під статтями у світових медіа. Щоправда, ефект від цих надзусиль можуть відчути хіба на росії.

Головні кремлівські наративи

Аби росіянці не подумали чогось дурного, їм розжували і вклали у вуха декілька готових думок.

- Що поїздка Зеленського була зрежисована Штатами у цілковито голівудському стилі.

- Що грошей «на мир» Україні не дадуть, тому треба продовжувати воювати.

- США підтримуватиму Україну «до останнього українця».

- Конгресу показали «шоу в мілітарі-одязі», щоб американці легше прощалися з грошима на користь України.

- Зеленський нагадує диверсанта, якого вилучили для нового ідеологічного «накачування», після чого повернуть у бій.

- Візит провалився, бо ані багацько грошей не дали, ані суперпотужного озброєння не виділили.

- Акторські таланти Зеленського знадобились Байдену, щоби проштовхнути виділення нових мільярдів через Конгрес (бо його вплив вже прямує до нуля).

Офіційні «фе» та «фу»

Вуса пєскова, які іноді виконують функцію пащеки ліліпутіна, побивались, що Штати жодним словом не застерегли пана Зеленського від «продовження варварських обстрілів житлових будинків на Донбасі». І поскаржились, що не почули жодного реального заклику до миру.

- Сполучені Штати продовжують гнути свою лінію на те, щоби де-факто й опосередковано воювати з росією до останнього українця, - заявив речник бункерного діда.

Те, що Штати та інші країни «йдуть шляхом постійного розширення асортименту і підвищення технічного рівня озброєнь, які постачають Україні» сильного засмутило вуса пєскова. Вони повторили чергову мантру про «законні цілі», якими стає це озброєння. Але ні на що більше не спромоглися.

«Примирливі висловлювання адміністрації Байдена про відсутність намірів вступати у конфронтацію з росією – порожній звук. Адже візити Зеленського, бесіди у Вашингтоні показали, що ані адміністрація, ані Зеленський до миру не готові», - переклав проблеми з хворої голови на здорову у своєму зверненні російський посол в США анатолій антонов.

Прес-алкаше рашистського МЗС машці захаровій крізь алкогольні випари взагалі привидівся Зеленський у вигляді американського диверсанта, якого «Штати закинули на Україну, тепер на якийсь час вивезли для ідеологічного накачування і повернули назад».

Далі виявилось, що захарова справжня кіноманка.

- Дії Зеленського – це абсолютно гра на публіку. Таке враження, що ти дивишся «Слугу народу 2» чи «Слугу народу: Апокаліпсис». Ось що буває з людьми, які приховують справжні цілі, брешуть своєму населенню, грають на публіку, а потім намагаються виклянчити... подачки для порятунку... себе самих, - заплуталась у показах просто маша.

Але не забула наголосити, що «поїздка була повністю проплачена Вашингтоном». І звинуватила Президента України в хамстві щодо росії, бо «йому, мабуть, сказати нічого, він в стані лише грубіянити». Ось такими потужними аргументами оперує речниця рашаМЗС, яка, схоже, до цього проходила прискорену школу риторики на якомусь московському ринку.

Віце-спікер радфеду костянтин косачов у своїх коментарях нафантазував, що постачанням зброї Києву «США щоразу глибше втягується у конфлікт» - дуже рашистам хочеться підвищити статус цієї програшної війни до глобального конфлікту із Заходом. А ще додав трохи «магії» та теорії змов – мовляв, багато про що (правда, без конкретики, про що саме) говорить факт, що Зеленського «терміново викликали у Вашинґтон із передової». І якщо так терміново знадобилося це шоу «перед людьми, які контролюють гаманець із американської військовою та економічною допомогою, значить не все так легко, як хоче представити Вашинґтон і його підопічний», - нафантазував косачов.

- На мир грошей не дадуть, тому Зеленський і «виключив компроміс». Очевидно, що мир по-американськи це поразка росії. Тоді як мир по-російськи це позаблокова Україна без нацистів, і цих два світи не об’єднати, - заявив російським медіа депутат держдуми, «єдинорос» олег морозов.

Фантазії без обмежень

Але справжня феєрія думок буяла в коментарях різноманітних пропагандонів, кремлежурналістів та «експертів».

«Помирати Зеленський відмовився: Американський хазяїн погладив президента по загривку, але кісточку не дав» - такий трешовий заголовок з’явився у російській «комсомольській правді». У статті Зеленського називають «кривавим коміком», який радо вирвався з холодного та темного Києва у «цивілізацію». І згодовують читачам жуйку про те, які він допоміг Байдену проштовхнути рішення про черговий пакет допомоги через Конгрес.

«Політолог» дмитро євстаф’єв на пропагандистському радіо «Супутник» описав візит як піар-акцію з елементами прямої реклами (мабуть, американської авіації, не інакше) – як Зеленського «вивозили таємними стежками з Польщі, потім на військовому літаку «не найвищого класу». А поспіх, з яким візит проводили до Нового року, мовляв, пояснюється просто: від 3 січня стартує робота Конгресу нового скликання, «де не буде такої сервільності стосовно інтересів сім’ї Байденів на Україні та поблажливості до «хотілок» Зеленського».

Інший «відомий політолог» володимир корнілов порівняв поїздку із виїздом на новорічний корпоратив, де актор Зеленський звик підробляти. Цього разу гонорар «найдорожчого коміка світу» склав близько 1,8 млрд. доларів плюс системи Patriot.

Ну і топ-пропагандисти не могли не відзначитись. Владімір соловйов звернув увагу на дрес-код української делегації, особливо відзначивши кросівки Дмитра Кулеби – мабуть, прилігши біля монітора, скандальний ведучий побачив на них улюблене «z» замість логотипу «N». Та й краватка Байдена у синьо-жовту смужку йому видалась «колорадською». Як то кажуть, бажане видав за дійсне.

А ось чорнорота ольга скабєєва, повідомляючи, що Зеленський не повернеться одразу в Україну, а планує протягом тижня побувати ще в декількох європейських країнах, закликала: «Треба брати Київ!»

Поза сумнівом, візит Зеленського став несподіванкою для багатьох, а надто – для московитів. А найголовніше, що він таки виявився доволі вдалим, про що свідчать у тому числі й потуги рашистів максимально його «розмазати». І це лише додає йому майже історичного значення.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: