Ворожа пропаганда лякатиме наступом з Білорусі, лукашенко зробив низку заяв

НОВИНИ 28.05.2024 Коментарі 0

Центр протидії дезінформації прогнозує, що ворожа пропаганда активізує інформаційно-психологічні операції (ІПсО) про відкриття другого фронту з боку Білорусі. У зв’язку з цим можлива низка провокаційних заяв із Москви та Мінська з погрозами на адресу України.

На думку експертів, основна мета цих ІПсО – нагнітання масової паніки в українському суспільстві, йдеться у тексті від ЦПД

Проте, станом на сьогодні ворог не має сил і засобів для наступу на Україну з території Білорусі – «з боку Білорусі наразі існує виключно інформаційна загроза».

Мета ворога, за словами керівника Центру протидії дезінформації, офіцера Сил оборони Андрія Коваленка – розтягнути сили та резерви ЗСУ, вплинути на логістику.

«Для цього вони нагнітатимуть ситуацію інформаційно, щоби наше командування звертало більше уваги на цей напрямок. Втім, Білорусь під постійним наглядом», - зазначив керівник ЦПД.

Андрій Коваленко наголошує, що в нас великий фронт із активними та неактивними ділянками. зазначив керівник Центру протидії дезінформації, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко

«росія розглядає весь наш кордон із білорусами як зону напруги. Звісно ж, Сили оборони давно готові до загроз із цього напрямку і були вжиті всі необхідні заходи. Наразі така загроза лежить виключно в інформаційній площині», - підсумував Андрій Коваленко.

До речі, у вівторок, 28 травня, самопроголошений президент РБ лукашенко у Могильові провів «лікбез» для білоруських журналістів. Останні, буцім, запросили «синьолапого» на форум «Роль журналіста в умовах трансформації суспільства». Хоча, радше, це дійство зрежисоване від початку та до кінця в адміністрації лукашенка.

Бульбофюрер багато говорив про пропаганду, інформаційні війни, фейки, постправду. Суть його маніпулятивної і брехливої промови зводилася до того, що мир у країні – найголовніше, тож його потрібно цінувати не зважаючи на відсутність демократії, наявність тоталітаризму та західних санкцій.

Ось декілька його тез:

  • Інформаційна війна – це прелюдія до гарячої фази протистояння.
  • Ми маємо бути готові до будь-яких провокацій, у тому числі інформаційних.
  • Нам треба формувати національний інформаційний стиль мовлення, збільшуючи частку власного якісного продукту.
  • Не закликаю відмовитися від закордонного контенту, але все, що ми купуємо, має відповідати нашому способу життя, традиціям, культурі, менталітету.
  • Як мінімум ми не повинні засмічувати свій ефір кривавими, аморальними та вульгарними сюжетами».
  • Потрібен ідеологічний фільтр.

Молодим журналістам «бульбофюрер» порадив, «щоби вони затямили»: посилювати пропаганду та контрпропаганду й ідеологічну роботу, і «не потрібно соромитися цих слів і понять».

Схоже, режим дав чіткий сигнал працівникам масової пропаганди – нагадаємо, вільних медіа в Білорусі не залишилося – робота з промивання свідомості білорусів у потрібному лукашенкові руслі посилюватиметься.

Показовою є блок фраз диктатора про журналістів та опонентів, які правдиво висвітлювали події 2020 року та виступали за чесні президентські вибори.

  • Ми (режим, - ред.) не хапали їх за їхні думки та саджали до в’язниць або з них запитували (тут лукашенко збрехав і не почервонів, - ред.) – ми їх намагалися покарати, щоправда, не покарали (мабуть, лукашенко волів би для всіх фізичного знищення, - ред.) за зраду. Ви ж біля цієї годівниці хрюкали. Вам було добре. Особняки, палаци, авто й інше – не хочу за присутності дівчат казати – все у вас було. Прізвища знаєте. Вам було добре! Потім вітерець повіяв з іншого боку. І ви не просто почали висловлюватися – буває, змінює думку людина, ну що тут такого – ви почали ламати і на друзки розбивати країну. А ви буле певні, що всі цього хочуть?! Ось ми боролися проти цього. У тому числі запитували і з журналістів – за порушення закону.

Зі слів лукашенка випливає, що тим, хто залишився у Білорусі, залишається хрюкати, щоби бути біля годівниці та мати палаци, авто й інше.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: