росія має близько 500 тис. військових в Україні та біля кордонів і готується додати ще до 300 тис.

ПЕРЕКЛАДИ 28.05.2024 Коментарі 0

Україна отримає свої перші поставки винищувачів F-16 "дуже скоро", але близько половини вкрай необхідної іноземної військової допомоги надходить із запізненням, заявив міністр оборони України.

42-річний Рустем Умєров сказав в інтерв’ю Reuters у Києві, що росія розгортає більше живої сили та техніки на фронті через понад 27 місяців після свого повномасштабного вторгнення.

Українським військам удалося стабілізувати новий фронт на північному сході Харківської області, який росія атакувала на початку цього місяця. Але Умеров сказав, що Москва готується до нового удару.

"Їхня мета – відкрити новий фронт на півночі та розпочати використовувати всю свою живу силу, вогневу потужність проти нас, вони продовжують реалізовувати свою мету знищити націю, - сказав він. – Ми витримуємо, але, звісно, ​​нам потрібно більше зброї, нам потрібно більше вогневої потужності, нам потрібні ракети великої дальності, щоби не дозволити їм проникнути в нашу державу".

За його словами, Україна вдячна партнерам за надану військову допомогу і зброю, але лише половина обіцяних поставок надійшла вчасно. Кожна затримка йшла на користь значно більшому і краще оснащеному ворогу України, з лінією фронту, яка простягалася на 1 200 км (750 миль).

Ще до того, як цього місяця російські війська увійшли в північну частину Харківської області, захопивши прикордонні села і змусивши тисячі мирних жителів тікати, вони місяцями повільно просувалися на сході Донецької області.

"Час надзвичайно важливий, і щоби відбити атаки, нам потрібно мати [поставки] вчасно", - сказав Умєров.

Україні також важко набрати чисельність військ, необхідну для поповнення та ротації втомлених і виснажених бійців, деякі з яких воюють з лютого 2022 року. Минулого тижня набув чинності новий закон про мобілізацію.

Умєров сказав, що до 1,2 мільйона чоловіків оновили свої військові дані онлайн, як того вимагає законодавство, щоби допомогти призвати офіцерів, але не сказав, скільки уряд хоче або думає, що зможе призвати.

Військові аналітики оцінюють чисельність українського оборонного персоналу, включаючи служби безпеки і правоохоронних органів, у понад мільйон.

За словами міністра, росія має близько 500 тисяч військових в Україні та біля її кордонів і готується додати ще 200-300 тис.

Умєров, етнічний кримський татарин, представник тюркської меншини з півострова, захопленого росією в 2014 році, повторив, що Київ має намір звільнити всю свою територію до міжнародно визнаних кордонів 1991 року, включаючи Крим.

Але головним військовим завданням на найближчі місяці буде утримання оборонних рубежів та придушення ворога, одночасно зміцнюючи українські військові можливості в повітрі, на морі та на суші.

Він сказав, що очікує, що винищувачі F-16 будуть доставлені, "сподіваюся, дуже, дуже скоро".

На запитання, скільки літаків Київ очікує отримати, він сказав англійською: "Нам потрібно стільки, скільки ми можемо отримати".

- На даному етапі ми зосереджені на навчанні нашого персоналу... пілотів, ми зосереджені на інфраструктурі, ми зосереджені на залученні команд з експлуатації та технічного обслуговування, і ми працюємо над модернізацією або залученням нових платформ.

За його словами, Україна також продовжує нарощувати власне виробництво зброї та безпілотників, а також свої засоби радіоелектронної боротьби.

Фото – Рустем Умєров/з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: