Швейцарія проти російських шпигунів

НОВИНИ 28.05.2024 Коментарі 0

Поки у Швейцарії триває підготовка до Саміту миру, на який очікується приїзд представників з десятків країн, верхня палата місцевого парламенту підтримала пропозицію посилити контршпигунські заходи.

Ідеться про систематичне висилання російських (особливо) та інших іноземних шпигунів. За таку пропозицію, як повідомляє Reuters, проголосували пізно увечері в понеділок, 27 травня, 32 голосами «за» й дев'ятьма «проти» законодавці верхньої палати. Її підтримала і президент Швейцарії Віола Амгерд у зверненні до парламенту.

«Іноземні держави повинні відчувати, що Швейцарія реагує на порушення її безпеки й захищає себе», - заявила пані Амгерд.

За її словами, швейцарський уряд хоче послідовно висилати офіцерів розвідки, діяльність яких загрожує безпеці країни. Водночас, вона підкреслила, що це не призведе до автоматичного прийняття рішень.

Депутат від лівоцентристських соціал-демократів Франциска Рот, одна з прихильниць цього кроку, заявила, що нейтральна Швейцарія є магнітом для шпигунів через концентрацію в країні міжнародних організацій. За її словами, це особливо стосується російських шпигунів.

Стверджуючи, що Швейцарія повинна продемонструвати «нульову толерантність» до шпигунства, Рот зазначила, що ця пропозиція має слугувати зміцненню механізмів контролю й висилки шпигунів.

Оскільки нижня палата парламенту Швейцарії вже підтримала цю пропозицію в грудні, тепер уряд повинен діяти відповідно до неї.

Глобальний саміт миру пройде у Швейцарії 15-16 червня. На нього не запрошували московію. Планується, що учасники саміту напрацюють спільну переговорну позицію, а потім передадуть її до москви.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: