Війна думок

ОКРЕМА ДУМКА 11.01.2023 Коментарі 0

Очевидно, що Лукашенко та його оточення, розпочавши 2020 року війну проти білоруського народу, завершувати її не збираються. Він проводить дії, спрямовані на повне знищення опору як на фізичному, так і на моральному рівнях. Це війна не на життя, а на смерть, схожа на ту, що Росія веде проти України.

У цій війні не працюють гуманні підходи чи сподівання. Я маю на увазі сподівання на те, що влада раптом зупиниться, що вона не може бути настільки нелюдяною. На жаль, може та буде.

Убивали і вбивають, єдиний вихід з цього – шлях Васкрасенского і Протасевича (обидвоє після арешту силовиками лукашенка, за цитатою «Радыё Свабода», «не просто публічно покаялися на камеру, а фактично перейшли на інший бік барикад», - ЗІФ), шлях морального розкладання і перемоги системи над піднесеним суспільством.

Якщо потрібно очистити середовище, вони (представники режиму, - ЗІФ) це зроблять. У цьому сенсі подальша еволюція союзної «держави» буде передбачати депортацію білорусів до Сибіру.

Якщо ми вже відкрито говоримо про участь білоруських військових у війні проти України, фактично про єдину армію, то єдина в’язниця – це ще імовірніше явище.

Наразі державний суверенітет Білорусі визначається наявністю «своєї власної, територіальної в’язниці». Як би жахливо це не звучало.

Але повернімося до війни. Ключовим етапом перелому стане моральна перемога, що полягатиме в наступному:

А. Формування почуття розчарування в демократичних центрах, недовіри до них і самоізоляції;

Б. Посилення внутрішніх сумнівів, поява думок про те, що 2020 рік був великою помилкою. Не треба було розплющувати очі, треба було сидіти тихо;

C. Покладання провини за власне політичне пробудження та активність на демократичну спільноту. Як із червоною і синьою піґулками, умовно, «чому я не голосував за Лукашенка». Мене обдурили, я не хотів цього всього. Я хочу повернутися в забуття до 2020 року.

D. Останній етап – політична метаморфоза, коли в думках та словах опозиційне суспільство стає більш критичним до демократичної опозиції, ніж до системи. Коли виникає думка, «може, Лукашенко не такий уже й поганий».

У момент, коли розпочинається подібний процес ідеологічної та політичної детрансформації, перемога режиму стає абсолютною. Уже не фізично, а духовно відбувається зв'язок людини зі системою, абсолютно знищеної і випаленої.

Зараз, виходячи з розмов і спостережень, багато хто вже перебуває на стадії «С».

Зараз дуже важливо зберегти свої переконання, не дозволити сумнівам і відчаю заволодіти вашими думками.

Павло Усов, політичний аналітик (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: