Чому патрушев боїться перетворення росії на московію

АНАЛІТИКА 11.01.2023 Коментарі 0

Коли на болотах усе стає сумним та одноманітним, котресь із масових рашаЗМІ іде та бере інтерв’ю в секретаря місцевого радбезу, улюбленця їхніх жінок ніколая патрушева.

Цей непересічний діяч епохи пізнього ліліпутіна завжди має багато свіжих думок, гострих оцінок і гарних перспектив. І щедро ділиться ними, особливо у доленосні для росії періоди. Цього разу видання «АіФ» поговорило з патрушевим на початку року, щоби задати правильні вектори для залишків псевдомислячої росіянської публіки.

Проте «умняк» у колишнього шефа ФСБ, як завжди, доволі специфічний. І спрямований на донесення «правильних» повідомлень широким масам.

«Западнікі», «неонацистські злочинці», «кривавий експеримент Заходу», «київський маріонетковий режим» та інші пропагандонські конструкції максимально присутні у відповідях секретаря росіянського радбезу. Таке враження, ніби у них з дімоном мєдвєдєвим (його заступник у раді безпеки) одна методичка на двох. Тільки в останнього ще й алкоголь міцніший і похмілля важче...

Цього разу один із можливих наступників бункерного діда сфокусував свою увагу та ненависть на підступних діях США і транснаціональних корпорацій. А також пояснив, якою «білою і пухнастою» є росія, яка не лише «не воює з Україною», але й «звільняє від окупації свої (sic!) регіони та повинна покласти край кривавому експерименту Заходу зі знищення братнього українського народу».

Звісно, що у трансльованій патрушевим віртуальній реальності США та війська з Афганістану вивели лише для того, щоби «зосередитися на Україні, де, за їх оцінками, підготовка київського маріонеткового режиму до наступальних антиросійських дій йшла успішно». Це, за його словами, підтверджують слова держсекретаря Блінкена, який нібито заявив, що якби американські військові не вийшли з Афганістану, то «Вашингтон не зміг би виділяти стільки коштів Україні».

Цікава теорія. От тільки чому Штати ще й залишили у Кабулі стільки зброї (яку можна було одразу відправити для озброєння Києва), тов. патрушев не пояснив. Але росіян навряд чи цікавитимуть такі неочевидні питання.

Ще один розкритий «секрет» від чільного рашиста: виявляється, «вся історія з Україною затівалась у Вашингтоні, щоби відпрацювати технології розмежування і стравлювання єдиного (!) народу». І тепер, бачте, «мільйонам людей забороняють розмовляти рідною їм від народження російською мовою, змушують забути про свої історичні витоки».

Це взагалі класика рашапропаганди, яка без жодної конкретики – хто забороняє, скільки зафіксовано реальних фактів, як забороняє, чому ця мова рідна, хто визначив цю родинність, якими є справжні історичні витоки – просто вкидає свої наративи в інформаційний простір.

Ну й окремо зауважимо ностальгію за втраченим СРСР – саме його розпад, на думку патрушева, «окрилив» США зі союзниками. При цьому жодна із країн, утворених при розвалі Союзу, «за рівнем свого впливу не може зрівнятися з СРСР за винятком рф, яка, зберігши заслужений століттями (!) міжнародний авторитет... відіграє найважливішу роль у світі, обстоюючи національні інтереси». І так далі, у тому ж великоросійському дусі.

Саме тому, на думку секретаря радбезу рф, у планах «західників» - продовжувати розтягувати росію, а зрештою просто стерти її з політичної карти світу.

«Сьогодні вони, як і раніше, кричать, що Росія не повинна залишитися єдиною, її потрібно загнати в рамки Московії XV століття. Для цього не гребують нічим, у тому числі вигадуючи наскрізь брехливу історію нашої країни, перекладаючи на неї свою відповідальність за гноблення інших народів, чим Росія ніколи не займалася», - каже «фсб-шник».

Після цього рашистів можна хіба що пожаліти – адже вони стільки натерпілися від усіляких ворогів... І ще декілька цитат:

- Важливо зрозуміти, що в нас унікальна та самобутня культура, що Росія – це не Європа, не Азія і тим більше не антизахід.

- На Заході місце для нашої країни не передбачено. Купку світових володарів Росія дратує тим, що має багаті ресурси, величезну територію, розумних і самодостатніх людей.

- У нас із надлишком вистачає своїх ломоносових і кулібіних. Проблема у тому, щоби їх вчасно помітити.

- Молоде покоління має надихатись ідеями творчої праці на благо нашої батьківщини, а не просиджуватись в офісах західних корпорацій.

Не обійшлося й без традиційного: мовляв, події в Україні – це не зіткнення між москвою і Києвом, це військове протистояння НАТО, й насамперед США та Англії з росією. І боячись прямого зіткнення, натівські інструктори заганяють на смерть українських хлопців.

При цьому «ми не воюємо з Україною», тому що «ненависті до простих українців у нас за визначенням не може бути».

А «неонацистських злочинців», які творять безчинства останніми роками в Україні, обов’язково покарають, переконує патрушев. Хоча «найбільш одіозних» намагатимуться врятувати їхні куратори «з метою використання в інших країнах, у тому числі для організації державних переворотів і виконання диверсійних завдань». 

І на десерт – відповідь секретаря радбезу чималенької країни, який, схоже, сам увірував у кремлівську маячню, на питання щодо методів впливу транснаціональних корпорацій (які традиційно керують світом).

- Ці методи найцинічніші. Одні з них – експерименти з небезпечними патогенами та вірусами у військово-біологічних лабораторіях під кураторством Пентагону (...) Захід освоїв зомбування людей за допомогою масової пропаганди, а тепер прагне використати когнітивну зброю, впливаючи на кожну людину точково за допомогою інформаційних технологій і методів нейропсихології. Насаджує неоліберальні й інші цінності, деякі з яких за своєю суттю прямо протилежні людській природі. Діють свідомо й у своєму колі не приховують, що ЛГБТ-порядок – інструмент поступового скорочення кількості «зайвих людей», які не вписуються у рамки горезвісного «золотого мільярду». Ще вчора рекламували ГМО, не переймаючись тим, які наслідки для здоров'я несуть такі продукти, а сьогодні закликають жінок не заводити дітей заради боротьби зі зміною клімату. Заокеанська наука пропонує оцінювати людей за кількістю вуглецю, що залишається ними. Вимірюють і підраховують людство так само, як свого часу нацистські вчені вимірювали черепи у пошуках критеріїв поділу «вищих» і «нижчих рас».

Чи людям з такою совково-тоталітарно-реваншистською кашею в голові взагалі місце серед нормальних, цивілізованих країн?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: