Українських митців запрошують до Польщі

Анонси 30.08.2024 Коментарі 0

Об’єднання українців Польщі та Народний дім у Перемишлі запрошують мистців з України на творчий відпочинок протягом місяця часу.

Ініціатори ідеї таким чином хочуть підтримати художників, скульпторів, майстрів прикладного мистецтва, музикантів, композиторів, письменників, поетів, акторів, режисерів, танцюристів та представники інших видів мистецтва  у час війни.

Проєкт працює з березня по грудень 2024 року. Участь у ньому можуть брати як окремі митці, так і групи до 10-ти людей.

Організатори забезпечують їх стипендією (4 тисячі злотих), житлом у кімнатах готельного типу з усім необхідним, харчуванням, майстернями (Народний дім у Перемишлі має багато приміщень загальною площею приблизно 800 квадратних метрів), координаторську підтримку.

Добирання, знаряддя праці, витратні матеріали і страхування – за учасниками проєкту, яких обиратимуть представники партнерських інституцій та експерти. З кожним потенційним учасником обговорюватимуть індивідуальну програму відповідно до їхньої практики і професійних потреб.

Для того, щоб подати заявку потрібно заповнити форму за цим посиланням.
Контакти координаційного центру:
Номер телефону: +48 536 816 428

Детальніше з умовами відбору та участі можна ознайомитися на сайті Об’єднання українців у Польщі.

Довідково

Об’єднання українців у Польщі – громадська організація української меншини в Польщі, яка підтримує розвиток польсько-українського діалогу і громадянського суспільства. Головна мета організації – збереження та розвиток національної та культурної ідентичності української громади в Польщі та розвиток добросусідських відносин і співпраці між Польщею та Україною. Об’єднання впродовж багатьох років веде діяльність у сфері культури, освіти і громадянської активності, що зміцнює польсько-українські відносини.

Народний дім у Перемишлі на вулиці Костюшка, 5 – це чотириповерхова історична будівля, збудована у 1904 році тодішньою місцевою українською громадою. Націоналізований після закінчення Другої світової війни через депортацію та еміграцію українців та українок, він повільно повертав свій український характер з кінця 1950-их років. Занедбаний роками, з 2011 року перебуває у процесі реставрації, аж до сьогодні, коли під впливом останніх суспільно-політичних подій, зазнає дуже динамічних змін. Це відбувається як у просторі матеріальному (паралельна реконструкція трьох з чотирьох поверхів), так і в просторі соціальної користі (місце притулку і місце зустрічі «нових» і «старих» мешканців Перемишля, людей різних національностей, культур і мов).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: