Білорусь і Китай формують стратегічне партнерство у військовій сфері

НОВИНИ 30.08.2024 Коментарі 0

Про наявність "хороших перспектив" у сфері військової співпраці заявив міністр оборони Білорусі віктор хренін на зустрічі 29 серпня у Мінську з послом Китаю Се Сяоюном. Зустріч відбулася з нагоди завершення дипломатичної місії останнього.

хренін подякував китайському дипломату за "значний вклад у розвиток двосторонніх відносин", пише "Позірк" із посиланням на прес-службу міноборони Білорусі.

Міністр вважає важливим подальше зміцнення двосторонніх відносин між Мінськом і Пекіном, які він оцінив, як такі, що “мають характер всепогодного і всебічного стратегічного партнерства”.

16 серпня 2023 року під час зустрічі зі своїм китайським колегою Лі Шанфу у Мінську хренін заявив, що країни вийшли на “безпрецедентно високий рівень співпраці”, яке є "одним із найважливіших пріоритетів білоруської зовнішньої політики".

"Сьогодні поряд з чудовими перспективами розвитку відносин у торговельно-економічній і науково-технічній галузях ми маємо можливості та бажання розширювати двосторонню військову та військово-технічну співпрацю. Китай – дружня держава, яка відіграє важливу роль у світовій політиці і зміцнює свій авторитет і вплив на міжнародній арені", - цитувала міністра прес-служба відомства.

Цього літа, зазначає "Позірк" активізувалося білорусько-китайське військове співробітництво. 11-13 липня у Білорусі перебувала делегація Об'єднаних сил матеріально-технічного забезпечення Народно-визвольної армії Китаю, 8-19 липня під Брестом пройшло спільне тренування військовослужбовців двох країн.

6-8 липня у Мінську перебувала делегація Центральної військової ради Китаю, яка обговорювала у білоруському оборонному відомстві питання організації навчального процесу під час підготовки кадрів.

Китайські військовослужбовці взяли участь у параді, що пройшов у Мінську 3 липня, присвяченому 80-м роковинам звільнення Білорусі від німецько-фашистських загарбників.

11-13 червня у Китаї перебувала делегація білоруського Міноборони на чолі з командувачем військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони генерал-майором Андрієм Лук'яновичем. Вона відвідала підприємства військово-промислового комплексу Китаю та ознайомилася з об'єктами військової інфраструктури КНР.

Олександр Лукашенко на зустрічі з тодішнім міністром оборони КНР Лі Шанфу 17 серпня 2023 року заявив, що військова співпраця з Пекіном "у жодному разі не буде спрямована проти третіх країн".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: